Rehabilitacija autoputa kroz Beograd

Rekonstrukcija

Rehabilitacija autoputa kroz Beograd

Beograd -
U ponedeljak od 11.30 sati biti zatvorena leva kolovozna traka autoputa u dužini od 520 metara

BEOGRAD - Javno preduzeće „Putevi Srbije”, kao investitor radova, saopštilo je da je da je u nedelju od 11 časova za saobraćaj otvorena deonica autoputa E-75, etapa 23 – desno, u smeru Beograd – Niš (kod naplatne stanice „Bubanj potok”).

U isto vreme, do sutra u 11.30 časova zatvorene su preticajne trake na etapi 23, u dužini od petsto metara, smer Beograd–Niš i Niš–Beograd.

Vozna i zaustavna traka u pravcu ka Beogradu, odnosno Nišu otvorene su za saobraćaj.Iz ovog preduzeća takođe su saopštili da će u ponedeljak od 11.30 sati biti zatvorena leva kolovozna traka autoputa u dužini od 520 metara.

Vozila koja se kreću u smeru ka Beogradu i prolaze kroz naplatnu stanicu „Bubanj potok”, na stacionaži km 594+332,94, upućuju se na suprotnu kolovoznu traku i za kretanje koriste preticajnu (krajnju levu) saobraćajnu traku namenjenu za kretanje ka Nišu, sve do stacionaže km 593+811,08, kada se kroz tehnički prolaz vraćaju u kolovoznu traku namenjenu za kretanje ka Beogradu, to jest u normalan režim saobraćaja (na ovom delu kolovoza saobraćaj se odvija dvosmerno).

U ovoj fazi radova sve vreme će biti omogućeno uključenje vozila sa „Kružnog puta” (pijaca „Bubanj potok”) na autoput E–75, kao i isključenje vozila ka Kružnom putu sa autoputa E-75. Vozila koja se kreću iz pravca Beograda zadržavaju svoj smer kretanja i za kretanje koriste voznu (srednju) saobraćajnu traku. Vozila koja dolaze iz pravca Niša će na naplatnoj stanici „Beograd” biti upućivana na naplatnu stanicu 2, dok će naplatna stanica 1 biti zatvorena za saobraćaj, izuzev krajnjeg levog prolaza (naplatne stanice 1) koji ostaje kao alternativa za prolaz interventnih vozila i vozila pod pratnjom uz asistenciju radnika saobraćajne policije.

U slučaju pojačanog priliva vozila iz smera Niša omogućeno je privremeno aktiviranje naplatne stanice 1, pomeranjem saobraćajne signalizacije uz obaveznu dozvolu i asistenciju radnika saobraćajne policije i radnika koji obezbeđuju saobraćajnu signalizaciju na gradilištu. Na uklapanju vozila sa naplatnih stanica 1 i 2 (u slučaju da je naplatna stanica 1 u funkciji) biće obavezno angažovanje saobraćajne policije na regulaciji saobraćaja.

Javno preduzeće „Putevi Srbije” apeluje na vozače da obrate pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu uslovima na putu. Sve dodatne informacije o izmenama režima saobraćaja mogu se pronaći na internet prezentaciji ovog preduzeća na adresi www.putevi-srbije.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track