KAKO JE ZAMALO IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA KALEMEGDANU:  Dečak se popeo na top pa se teško povredio! Hitno operisan!
Foto: Filip Plavčić

incident

KAKO JE ZAMALO IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA KALEMEGDANU: Dečak se popeo na top pa se teško povredio! Hitno operisan!

Beograd -

U incidentu koji se dogodio sinoć u 20 časova ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu, teško je povređen petogodišnji dečak.

- Dečak se popeo na top u prisustvu roditelja, izbacio ga malo iz ležišta, a kako se top klackao tako ga je udario pravo u vilicu - rekao je jedan od pripadnika obezbeđenja Beogradske tvrđave.

Radnik službe obezbeđenja zatim je telefonom obavestio čuvara Vojnog muzeja da je došlo do povređivanja deteta, nakon čega je intervenisala Hitna pomoć. Mališan je prvo prebačen na odeljenje neurologije, gde su vršeni detaljni pregledi, a zatim na maksilofascijalnu kliniku gde je operisan.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je proverom utvrđeno da nije bilo pomeranja nijednog topa.

Nakon poziva, dežurni Vojnog muzeja pomogao je detetu i pozvao Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Pošto je Hitna pomoć u pratnji roditelja odvezla dete u Urgentni centar, dežurni Vojnog muzeja, čuvar i radnik obezbeđenja Beogradske tvrđave obišli su sve izložbene topove na bedemu Beogradske tvrđave i utvrdili da su svi na svom mestu i da nema nijednog pomerenog topa - saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Oni su posebno skrenuli pažnju na jedan detalj.

- Ispred izloženih eksponata jasno je istaknuto upozorenje na srpskom i na engleskom jeziku da je penjanje na eksponate zabranjeno, što, nažalost, pojedini posetioci tvrđave ne poštuju.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track