HAOS NA NOVOM BEOGRADU: Vlasnici vikendica onemogućili aktiviste udruženja Savski nasip da održe protestnu šetnju
Foto: Printscreen Facebook

incident

HAOS NA NOVOM BEOGRADU: Vlasnici vikendica onemogućili aktiviste udruženja Savski nasip da održe protestnu šetnju

Beograd -

BEOGRAD - Udruženje Ulice za bicikliste saopštilo je večeras da su vlasnici nelegalnih objekata na Savskom nasipu sprečili šetnju grupe gradjana koji su svoj protest prijavili policiji.

Kako se navodi, članovi udruženja Savski nasip, uz policijsko obezbedjenje, nameravali su da prošetaju do kanala Galovica po Savskom nasipu, ali su šetnju sprečili vlasnici nelegalnih objekata, a policija nije reagovala.

"Vlasnici vikendica su sve vreme vredjali učesnike šetnje i pretili nasiljem, na šta policija takodje nije reagovala, a situacija je bila na ivici sukoba. Udruženje Savski nasip smatra da je ovo poraz države, jer ista dozvoljava da se vlasnici nelegalnih objekata okupe i javno eksponiraju, iako otvoreno krše više zakona ove zemlje", navodi se u saopštenju.

Udruženje Savski nasip već mesecima ukazuje da je zabranjeno kretanje motornih vozila po nasipu, a da to čine vlasnici nelegalnih vikendica. Oni upozoravaju da su biciklisti i pešaci ugroženi zbog motornih vozila koja se voze po nasipu, a da sam nasip nije izgradjen tako da može da podnese motorni saobraćaj, te se tako ugrožava njegova stabilnost.

Incidenti izmedju gradjana koji protestuju zbog motornih vozila na nasipu i vlasnika nelegalnih vikendica i ranije su se dešavali.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track