SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Šesta sednica zakazana za utorak
Foto: Zorana Jevtić

u 10 časova

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Šesta sednica zakazana za utorak

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 25. septembar, šestu sednicu Skupštine grada.

Na dnevnom redu će se naći izmena i dopuna Regionalnog prostornog plana administrativnog područja Grada Beograda, kao i šest planova detaljne regulacije. Planovi se odnose na privrednu zonu između saobraćajnice SMT, Pančevačkog puta i Dunava na opštini Palilula, kao i dela Višnjićke banje na istoj opštini, te za deo privredne zone u Surčinu, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i privodne infrastrukture u Sopotu i za stanicu za snabdevanje gorivom u Novom Beogradu.

Pred odbornicima će biti i predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije sanitarne deponije Vinča na teritoriji opštine Grocka, kao i pet predloga za buduće izrade ili izmene planova za delove Voždovca, Zvezdare, Palilule, Grocke i Sopota.

Na dnevnom redu je i predlog izmene Odluke o lokalnim administrativnim taksama, Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2018, te Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u Beogradu za 2017.

Odbornici Skupštine grada Beograda izjasniće se i o predlozima rešenja o davanju saglasnosti na odluke o raspodeli neto dobiti iz 2017. jednog broja javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd.

Predložena je i izmena rešenja o davanju na korišćenje mreže za distribuciju toplotne energije JKP Beogradske elektrane, kao i izmena odluke o promeni osnivačkog akta Javnog urbanističkog preduzeća, saopštio je Beoinfo.

Na sednici će biti i nekoliko tačaka o kojima će se odlučivati po skraćenom postupku, među kojima su predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Grad Beograd. Sednica počinje u 10 časova.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track