Najnovije vesti

ĐACI OSNOVNE SA SENJAKA GREJU SE U VOJNOJ GIMNAZIJI: Popravlja se kotlarnica, čeka se priključenje na gas
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

odluka na savetu roditelja

ĐACI OSNOVNE SA SENJAKA GREJU SE U VOJNOJ GIMNAZIJI: Popravlja se kotlarnica, čeka se priključenje na gas

Beograd

BEOGRAD - Oko 350 đaka Osnovne škole "Stefan Nemanja" na Senjaku nastavu će pohađati u Vojnoj gimnaziji, dok se njihova škola ne priključi na sistem grejanja na gas, čime će se trajno rešiti problemi sa grejanjem u ovoj školi.

 

To je, kako je rečeno u Sekretarijatu za obrazovanje, odlučeno na sastanku Saveta roditelja sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i podsekretarom Igorom Raičevićem.

 

Kako kažu u Sekretarijatu, Gak očekuje da se škola početkom naredne godine priključi na gasni sistem, "što će biti trajno rešenje da ona uvek bude topla".

Do tada, kako je navedeno, Gak je rekao da je sa roditeljima postignut dogovor da se deca "nakratko izmeste u drugu školu", ocenivši da je to "najbolje rešenje u ovom slučaju".

 

Podsetio je i da su protekle nedelje u školi izvođeni radovi na popravci kotlarnice za grejanje, kada je zamenjena dimnjača, ali je ocenio da je u interesu dece, budući da stižu hladniji dani, da se izmeste u školu u kojoj nema rizika od prestanka grejanja zbog kvarova.

 

Gak je zahvalio i Ministarstvu odbrane na brzom odgovoru na zahtev da se deca izmeste u Vojnu gimnaziju, čija lokacija odgovara roditeljima.

On je dodao da je Sekratarijat odmah dobio odgovor ministra Aleksandra Vulina, "koji je na našu molbu brzo reagovao i potvrdio da je to izvodljivo i đaci će nastaviti da pohadaju nastavu u toplim ucionicama".

 

Gak je istakao da, osim problema koji su se javili u OŠ "Stefan Nemanja", nije bilo većih problema u beogradskim školama od početka grejne sezone.

On očekuje da tako bude tokom celog perioda, budući da su svi energenti nabavljeni na vreme, a da se na prijavljene kvarove u kotlarnicama brzo reaguje.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...