GORAN VESIĆ EKSLUZIVNO ZA KURIR: Očekujte nove smene u preduzeću GSP!
Foto: Zorana Jevtić

odluČAN

GORAN VESIĆ EKSLUZIVNO ZA KURIR: Očekujte nove smene u preduzeću GSP!

Beograd -

Goran Vesić u ekskluzivnom razgovoru o smenama direktora u javnom gradskom prevozniku

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, smenio je izvršnog direktora autobuskog podsistema GSP Srđana Komatinu, a u ekskluzivnom razgovoru za Kurir otkrio je da će u narednih nekoliko dana, a možda već i danas, uslediti nove smene u ovom preduzeću!

Kako saznajemo, zamenik gradonačelnika Beograda ovu odluku doneo je zbog incidenata koji su se tokom proteklog vikenda dogodili u autobuskim pogonima GSP.

Krađa i požar

Naime, jedan gradski autobus ukraden je u nedelju u jutarnjim satima iz garaže pogona na Karaburmi, a samo dan kasnije dogodio se još jedan incident - u saobraćajnom pogonu Novi Beograd izbio je požar u kojem je izgorelo nekoliko vozila. Na sreću, povređenih nije bilo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nakon ovih incidenata oglasio se na svom Fejsbuk profilu, gde je objavio da je izvršni direktor autobuskog podsistema GSP Srđan Komatina lišen funkcije.

- Zbog incidenata u autobuskim pogonima GSP, koji su se dogodili tokom vikenda, smenjen je izvršni direktor autobuskog podsistema Srđan Komatina. Istraga će pokazati da li će biti još smena - napisao je Vesić na društvenoj mreži.

Međutim, on je juče u ekskluzivnom razgovoru za Kurir otkrio da će smena u pomenutom preduzeću ipak biti.

- Istraga je u toku, ali već znamo neke rezultate. Tako da možete da očekujete nove smene narednih dana, a možda već i danas! - rekao je za Kurir zamenik gradonačelnika Beograda.

Zahtevam odgovornost

On je za naš list obrazložio i zašto je istrajan u svojoj nameri:

- Rukovodioci u javnim preduzećima imaju obavezu da se odgovorno odnose prema javnoj imovini koja pripada svim građanima. Zato sam insistirao na smenama i odgovornosti. Šta će istraga još pokazati - ne znam, ali odgovornost mora da postoji - naglasio je Goran Vesić za Kurir.

Incidenti Uzrok reformi

Autobus garažnog broja 872 ukraden je u nedelju oko pet sati ujutru iz garaže pogona Karaburma u Mirijevskom bulevaru. Navodno, vozilo se nalazilo na drugoj lokaciji, ali je po dolasku na Karaburmu nestalo. Dan kasnije, u pogonu Novi Beograd izbio je požar u kojem su izgorela tri gradska autobusa. Nezvanično, uzrok vatrene stihije bio je kvar autobusa garažnog broja 1111, koji je prijavljen dan ranije. Vatrogasci su uspeli da spreče da se vatra proširi na ostala vozila pogona.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja