Najnovije vesti

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Opštine da se prijave za sufinasiranje mera populacione politike
Foto: Zorana Jevtić

rok do 7. marta

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Opštine da se prijave za sufinasiranje mera populacione politike

Društvo

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović pozvala je danas rukovodstva gradova i opština u Srbiji da se do 7. marta prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da lokalne samouprave u skladu sa svojom situacijom u domenu populacione politike treba da uvide prioritete, kao i da mogu zatražiti određene instrukcije kako bi njihova aplikacija bila konkurentnija.

Prema njenim rečima, ove godine aplikacije treba da, između ostalog, budu fokusirane na uskladjivanju rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbedjivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu kako bi ginekolozi mogli da odu do mame i bebe.

"Dakle, princip ka mami i ka bebi", kazala je Djukić Dejanović.

Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predvidjena sredstva za sprovodjenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...