KAD SE LEKAR DOHVATI PERA: Doktori pišu knjige iz ljubavi prema deci
Foto: Shutterstock

lepo

KAD SE LEKAR DOHVATI PERA: Doktori pišu knjige iz ljubavi prema deci

Beograd -

Doktorka Hitne pomoći Radmila Šehić već godinama uspešno piše knjige za decu, a član je udruženja "Vidar" je, kako kažu, prvo i jedino u svetu udruženje lekara pisaca.

Ovom nestranačkom, nepolitičkom, nevladinom i neprofitabilnom udruženju, koje za cilj ima književno stvaralaštvo, a delatnost ostvaruje na teritoriji Srbije, doktorka se priključila iz ljubavi prema deci, ali i pisanju.

Nedavno je i održano godišnje zasedanje u Centru za kulturu opštine Čukarice. Prisustvovalo je oko 2/3 članstva. Sastanak je vodila dr Vesna Sekulić,aktuelna predsednica Udruženja. Uz nju je program vodio zamenik predsednika prof.dr Dragan Pavlović.

Prisustvovali su osnivači Udruženja ,dr Radmila Šehić i prof. dr Branislav Goldner,inače prvi predsednik i zamenik predsednika u proteklom četvorohodišnjem mandatu.

Predstavljene su aktivnosti članova tokom protekle godine,promocije knjiga,obeležavanje jubileja, gostovanje na predstojećem Prolećnom , ali i Jesenjem festivalu zdravlja,kao i proslava pet godina postojanja Udruženja,pred punom salom kuće Djure Jakšića. Doneti su zaključci izmedju ostalih ,da se počne sa pripremama za organizovanje prvog zbornika.

(Kurir/Lj.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track