TEMELJ POSTAVLJEN JOŠ 2009. GODINE: Na proleće se nastavlja izgradnja studentskog doma kod Elektronskog fakulteta u Nišu
Foto: Stefan Jokić

sredstva obezbeđena

TEMELJ POSTAVLJEN JOŠ 2009. GODINE: Na proleće se nastavlja izgradnja studentskog doma kod Elektronskog fakulteta u Nišu

Srbija -

Izgradnja studentskog doma kod Elektronskog fakulteta u Nišu trebalo bi konačno posle pet godina pauze da bude nastavljena ovog proleća, najavili su u niškom Studentskom centru.

Direktor Studentskog centra Rade Rajković rekao je da očekuje da tender za izbor izvođača radova bude raspisan u naredne dve nedelje, a da radovi krenu za otprilike dva meseca.

"Krajem nedelje imaćemo sastanak u Ministarstvu prosvete i tada će biti saopšten datum raspisivanja tendera. Sredstva za nastavak radova su obezbeđena i prema predračunu za to će biti potrebno nešto više od 92 miliona dinara", rekao je Rajković.

On je kazao da bi građevinski radovi na studentskom domu trebalo da budu završeni do kraja godine, s tim što bi se uporedo radilo na pripremama za obezbedjivanje sredstava i raspisivanje tendera za opremanje doma.

Rajković je rekao da će novi dom imati 11 spratova i 11.000 kvadrata, a u njemu će biti mesta za oko 400 studenata.

Temelj studentskog doma kod Elektronskog fakulteta postavljen je još 2009. godine i do danas je izgradjeno tek šest spratova iako je prema prvim najavama taj objekat trebalo da bude useljen još 2012. godine.

Prvu fazu radova završilo je preduzeće "Tončev gradnja", a zastoj je nastao usled kašnjenja isplate firmi "Put inženjering" za nastavak radova, zbog čega je ta firma tužila Ministarstvo prosvete.

U četiri paviljona kojima raspolaže niški Studentski centar ima mesta za 938 studenata, a svake godine za mesto u domu konkuriše oko 2.500 akademaca. Poslednji studentski dom u Nišu izgrađen je još 1977. godine.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track