UŽIVANCIJA ZA MALIŠANE: Otvoren Dečji zoo-vrt u Beogradu (FOTO)
Foto: Tanjug/Tanja Valič

prostire se na 1.000 kvadrata

UŽIVANCIJA ZA MALIŠANE: Otvoren Dečji zoo-vrt u Beogradu (FOTO)

Beograd -

U okviru Zoološkog vrta u Beogradu danas je otvoren Dečji zoo vrt koji se prostire na 1.000 kvadrata i koji je važan za sve mališane koji posete ovu ustanovu, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na samom otvaranju.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je rekao da se kroz ovakve projekte promovišu zdrav život, kontakt sa prirodom i dečije igre, i ocenio da će ovaj kutak biti veoma značajan za decu Beograda, ali i sve ostale mališane koji dođu u posetu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Deca nam boluju od nedostatka kontakta s prirodom i mislim da je ovo dobar način da imaju kontakt s prirodom i životinjama", rekao je Radojičić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Radovi na ovom projektu trajali su šest meseci, nekadašnji Bebi zoo vrt je preuređen u Dečji zoo vrt, objašnjava direktor Zoološkog vrta Srboljub Aleksić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Dobili smo jednu oazu za decu u okviru zoološkog vrta, jedan poseban deo gde je dozvoljen direktan kontakt sa životinjama, igralište za decu, a u planu je i da se otvori i prodavnica ili kafić, kako bi roditelji mogli da se odmore dok se deca igraju", kaže Aleksić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Vrednost projekta iznosila je 15 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za Dečji zoo vrt izdvojilo 10 miliona.

"Na ovaj način smo želeli da unapredimo ponudu zoološkog vrta, kako bi strani turisti koji dolaze,a i građani Srbije mogli da uživaju u ovakvim sadržajima", kaže državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević.

Zoološki vrt u Beogradu ima dugu tradiciju i postoji već 83 godine. U 2018. godini ovu ustanovu posetilo je 430.000 ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track