HAVARIJA U ZEMUNU: Cureo zemni gas u ulici Marije Bursać (KURIR TV, FOTO)
Foto: Sonja Spasić

Opasno

HAVARIJA U ZEMUNU: Cureo zemni gas u ulici Marije Bursać (KURIR TV, FOTO)

Beograd -

Prvo je pukla vodovodna cev, a potom su radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" tokom sanacije tog kvara zakačili cev kroz koju prolazi zemni gas, koji je potom počeo nekontrolisano da curi

Veća količina zemnog gasa iscurela je večeras u Ulici Marije Bursać u Zemunu, a zahvaljujući brzoj reakciji stručnih službi havarija je ubrzo sanirana.

Kako smo saznali na licu mesta, prvo je pukla vodovodna cev, a potom su radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" tokom sanacije tog kvara zakačili cev kroz koju prolazi zemni gas, koji je potom počeo nekontrolisano da curi.

foto: Sonja Spasić

- Gasna cev nije bila adekvatno obeležena i to je problem sa kojim se često srećemo.

Naše cevi sa vodom su najstarije i nalaze se ispod drugih cevi, pa do njih često moramo doći uz pomoć ralica ili drugih alata i ponekad se desi da se nešto ošteti usput.

foto: Sonja Spasić

Čim je gas počeo da curi mi smo pozvali dežurnu ekipu "Srbijagasa" koja je brzo došla na lice mesta i zaustavila curenje - rekao je za Kurir radnik vodovoda.

Na mesto događaja došli su i vatrogasci i policija, a kako nam je rečeno jedan deo korisnika oko mesta havarije neće imati gas do jutarnjih sati.

1 / 13 Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track