RODITELJI U MIRIJEVU ČEKALI PRED ŠKOLAMA CELU NOĆ: Zavladala panika zbog upisa prvaka, direktori kažu da će sva deca biti primljena
Foto: Shutterstock

veliki pritisak

RODITELJI U MIRIJEVU ČEKALI PRED ŠKOLAMA CELU NOĆ: Zavladala panika zbog upisa prvaka, direktori kažu da će sva deca biti primljena

Beograd -

BEOGRAD - Zvanični upis za učenike prvog razreda osnovne škole počeo je 1. aprila, a u redovima se čekalo u dve škole u Mirijevu.

U OŠ "Despot Stefan Lazarević" roditelji su čak veče pre samog upisa čekali u redovima do jutra kako bi upisali svoje dete, dok u OŠ "Pavle Savić", i pored velikog interesovanja, upis ide redovnim tokom.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Juče smo počeli sa upisom i organizovali smo tri punkta na kojima je vršen upis, tako da nije bilo gužve, roditelji su čekali najduže do 15 minuta" , rekao je direktor škole "Pavle Savić" Milan Krstić.

U ovu školu juče je upisano 80 učenika, danas ukupno 160. U ovoj školi ima kapaciteta za osam ili devet odelenja, što je negde oko 370 učenika.

" Želim da umirim rodutelje i da im kažem da se nikad nije desilo da dete ne bude upisano u školu na ovoj teritoriji. Verujem da je to veliki događaj za njih, ali svako dete će biti upisano u prvi razred", objašnjava Krstić.

Direktor OŠ "Despot Stefan Lazarević", Zorica Zdravković Jovanović, kaže da su roditelji, zbog onog što se dešavalo prošlih godina kada je bio veliki pritisak da se deca upišu u ovu školu, stajali u redu od večernjih sati prethodnog dana, za čim nije bilo potrebe.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Jedino što je roditelje plašilo je to što smo mi poslednje dve godine upisivali osam odelenja, a ove godine upisujemo sedam, jer nemamo prostornih kapaciteta u školi", objašnjava Zdravković Jovanović.

Upis u ovu školu počeo je juče u 7.30, a završen je u 13.30.

"Svi oni koji su bili tu i imali ispravnu dokumentaciju, nijihova deca su upisana u našu školu", kaže direktor "Despot Stefan Lazarević" Direktori obe škole, koje su ujedno i jedine dve škole u ovom naselju, kažu da je Mirjevo veliko naseljke koje se ubrzano širi i da je veoma važno da nadležne institucije razmotre opciju da se otvori još jedna osnovna škola u ovom delu Beograda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track