Najnovije vesti

VASKRŠNJE ČAROLIJE: Klinci oslikavali jaja ispred Konaka kneginje Ljubice
Foto: Filip Plavčić

uoči najvećeg hrišćanskog praznika

VASKRŠNJE ČAROLIJE: Klinci oslikavali jaja ispred Konaka kneginje Ljubice

Beograd

BEOGRAD - Tradicionalna manifestacija "Dečje Vaskršnje čarolije" u okviru koje su deca iz Srbije i regiona oslikavala jaja održana je danas na platou ispred Konaka knjeginje Ljubice, a učesnike ''likovne kolonije'' obišao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

 

U bojenju jaja i crtanju likovnih radova posvećenih Vaskrsu učestvovalo je više od 50 mališana predškoloskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Niša, Jagodine, sa Kosova i Metohije, ali iz Republike Srpske i Severne Makedonije.

 

Deca su različitim tehnikama i bojama oslikavala jaja i osmišljavala crteže. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je Vaskrs divan praznik koji nas podseća koliko su ljubav, vera i nada značajne u životu i da je uz njih uskrsnuće svega moguće.

 

 

''To je najlepša poruka ovog praznika, ali i ovog događaja. Važno je da očuvamo tradiciju i hvala organizatorima što dve decenije okupljaju mališane ovim povodom'', naveo je Radojičih.

 

Gradonačelnik je mališanima poželeo srećan Vaskrs, kao i da se odmore i druže tokom predstojećih praznika.

 

Manifestacija koju organizuju ''Deca Palilule'' prvi put je održana između 9. i 12.aprila 1999.godine, u vreme NATO bombradovanja, kada je učestvovalo čak 500 mališana.

 

Organizatori su za nedelju 28. april najavili i tradicionalno takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima u Tašmajdanskom parku.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...