Najnovije vesti

ZA JOŠ DVA MESECA: Dvojici osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića produžen pritvor
Foto: Dragana Udovičić, AP

uložiće žalbu

ZA JOŠ DVA MESECA: Dvojici osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića produžen pritvor

Politika

Dvojici osumnјičenih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću juče je produžen pritvor za još dva meseca.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini departmana za teška krivična dela produžio je pritvor Nedeljku Spasojeviću iz Kosovske Mitrovice za još dva meseca do 23. juna 2019. godine.

- Rešenje o produženju pritvora je protivzakonito i nepravosnažno i ja ću uložiti žalbu - rekao je za TV Most njegov branilac Negovan Šaranović.

On je dodao da su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić stupili u štrajk glađu jer traže premeštaj iz Centra za pritvor Gnjilane u Kosovsku Mitrovicu.

- Njihov štrajk je pokriven molbom za premeštaj pritvorenika, očekujemo da se ona razmotri i pozitivno reši - kaže advokat.

On objašnjava da dolazak u Gnjilane njihovim porodicama iziskuje finansijske troškove (svaki dolazak oko 60) evra, druga je jezička barijera jer u Gnjilanu nema zaposlenih Srba a treći razlog je da bi premeštajem bili bliži porodicama.

- Odluku na žalbu o određivanju pritvora očekujemo narednih dana - rekao je Šaranović.

Rošić i Spasojević su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, a ukupno je sedmoro osumnjičenih da su učestvovali u ubistvu Ivanovića.

(Kurir.rs/TV Most)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...