Najnovije vesti

BAHATIM VOZAČIMA ČAK PET PUTA VEĆE KAZNE: Ako parkirate na ovim mestima u Beogradu, ODRAĆE VAS!
Foto: Nebojša Mandić

usvojeno

BAHATIM VOZAČIMA ČAK PET PUTA VEĆE KAZNE: Ako parkirate na ovim mestima u Beogradu, ODRAĆE VAS!

Beograd

Na sednici Skupštine grada Beograda je usvojena izmena odluke o komunalnom redu koja će omogućiti da bahati vozači plaćaju kaznu pet puta veću nego do sada!

 

Prema toj izmeni, vozači koji se parkiraju na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu, u parkovima i pešačkim zonama plaćaće kaznu od 25.000 dinara.

 

Osim toga, odbornici su usvojili i nekoliko predloga urbanističkih planova, među kojima su i plan za "Park prijateljstva" na Ušću kojim će se regulisati svi sadržaji koji će se nalaziti u tom parku, plan za tunel koji će povezivati savsku i dunavsku padinu, kao i plan koji se odnosi na izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom selu.

 

foto: Printscreen/YouTube

Takođe, usvojene su i izmene i dopune odluke o snadbevanju toplotnom energijom koje predviđaju da se, u slučaju temperatura nižih od 12 stepeni i ukoliko nije u toku remont, grejanje može uključiti i posle 3. maja.

 

Gradski odbornici su na današnjoj sednici usvojili i predloge rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v. d. direktora nekoliko preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, a za novog direktora Beogradskog dramskog pozorišta imenovan je Jug Radivojević.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...