Najnovije vesti

DELEGACIJA CENTRALNOG OKRUGA MOSKVE U POSETI SAVSKOM VENCU: Biće intenzivirana saradnja u oblasti turizma i sporta
Foto: Opština Savski venac

Plodna saradnja

DELEGACIJA CENTRALNOG OKRUGA MOSKVE U POSETI SAVSKOM VENCU: Biće intenzivirana saradnja u oblasti turizma i sporta

Beograd

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović podsetila je da sve veći broj ruskih turista dolazi u Beograd i dodala da su veze i prijateljstvo dve zemlje i dva naroda na veoma visokom nivou

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović sastala se danas u prostorijama opštine sa delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskve, koju u dvodnevnoj poseti Savskom vencu predvodi predsednik ovog okruga Vladimir Goverdovski.

U razgovoru sa delegacijom učestvovali su predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić, članovi Veća Miloš Vidović, Uroš Tripković i Danijela Mirjanić i načelnica Uprave Gradske opštine Aleksandra Kuzmanović.

Irena Vujović je izrazila zadovoljstvo što je po drugi put domaćin delegaciji iz Moskve i dodala da je na današnjem sastanku dogovoreno da se saradnja u oblasti sporta i turizma intenzivira u narednom periodu.

- Članovi delegacije Centralnog administrativnog okruga Moskve će sutra biti prisutni na našoj manifestaciji „Sajam sporta“, kao i ekipa novinara „Večernje Moskve“ koja će napraviti reportažu o Savskom vencu i turističkim potencijalima Beograda – rekla je Vujovićeva.

Ona je podsetila da sve veći broj ruskih turista dolazi u Beograd i dodala da su veze i prijateljstvo dve zemlje i dva naroda na veoma visokom nivou.

- Ruski narod u Srbiji ima iskrene prijatelje i pozivam ih da što više posećuju našu zemlju i prestonicu. Na nama je da saradnju sa Centralnim okrugom Moskve unapređujemo realizacijom zajedničkih projekata, posebno u oblasti sporta i turizma što je i povod ove posete - poručila je Irena Vujović.

Predsednik Centralnog administrativnog okruga Moskve Vladimir Goverdovski je zahvalio domaćinima na pozivu izrazivši spremnost da se u narednom periodu saradnja dve opštine intenzivira kroz konkretne projekte.

Goverdovski je ujedno pozvao predstavnike Opštine Savski venac na Međunarodni forum urbanizma u Moskvi.

Na današnjem sastanku je dogovoreno organizovanje zajedničkih sportskih manifestacija uz učešće lokalnih sportskih klubova sa Savskog venca i iz Centralnog okruga Moskve.

Posle sastanka gosti iz Moskve su posetili Hram Svetog Save, a potom i park „Tašmajdan“ gde su položili vence na spomenik Milici Rakić, poginuloj tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...