MALIŠANI VELIKOG SRCA: Učenici Drinke Pavlović se bore za život malog Andreja, pogledajte kakvu su akciju napravili (FOTO)
Foto: Sonja Spasić

Humano

MALIŠANI VELIKOG SRCA: Učenici Drinke Pavlović se bore za život malog Andreja, pogledajte kakvu su akciju napravili (FOTO)

Beograd -

Učenici OŠ "Drinka Pavlović" organizovali bazar za prikupljanje pomoći za lečenje teško bolesnog mlađeg brata njihove drugarice

Da Srbija ima humanu budućnost, pokazuju nam učenici OŠ "Drinka Pavlović" iz Beograda, koji su organizovali humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za niz operacija koje čekaju Andreja Markovića (3), mlađeg brata njihovih drugarica.

Maleni Andrej boluje od maligne skolioze, teškog oboljenja kičmenog stuba, čija je trenutna krivina 71 stepen, zbog čega mu je neophodno hitno lečenje u Turskoj. Njegova starija sestra je završila pomenutu školu, dok srednja sestra ide u četvrti razred.

foto: Sonja Spasić

Jole Bulatović, direktor OŠ "Drinka Pavlović", rekao je za Kurir da se oni trude da svima pomognu.

- Kada smo čuli za novu situaciju, njihovi roditelji su se već obratili akciji "Budi human", tako da smo se mi samo priključili. Naš savet roditelja se uvek rado odazove svim našim humanitarnim akcijama. Prošle godine smo skupili 100.000 dinara i taj novac smo poklonili svratištu, a sada prikupljeni novac ide za Andreja - rekao je Bulatović i dodao da su se deca za ovu humanu akciju pripremala dve nedelje na časovima.

foto: Sonja Spasić

Na štandovima ovog bazara mogu se naći razni crteži, stvari koje se prave na tehničkom i likovnom, a u ponudi su čak imali limunadu i kolače.

foto: Sonja Spasić

Inače, dva meseca nakon rođenja roditelji su primetili blagu krivinu na Andrejevom kičmenom stubu i posle niza pregleda ustanovljena je dijagnoza - maligna skolioza. Dva meseca je proveo na Institutu za majku i dete, gde su se lekari borili za njegov život, a borba se nastavlja u Turskoj, gde mu je neophodno više operacija.

foto: Sonja Spasić

Instrukcije Kako pomoći

- upišite 654 i pošaljite SMS na 3030 - dinarski račun: 160-537876-43 - devizni račun EUR: 00-540-0002904.4 - IBAN: RS160005400002904471

Kurir.rs/ B.T.

Foto.rs/ Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track