(KURIR TV) VUČIĆ SE OBRATIO NOVINARIMA U SKUPŠTINI SRBIJE: Nećemo da RATUJEMO, čuvaćemo mir po gotovo svaku cenu! Posle današnjeg napada ROSU ništa više NEĆE BITI ISTO!
Foto: Nemanja Nikolić

konferencija

(KURIR TV) VUČIĆ SE OBRATIO NOVINARIMA U SKUPŠTINI SRBIJE: Nećemo da RATUJEMO, čuvaćemo mir po gotovo svaku cenu! Posle današnjeg napada ROSU ništa više NEĆE BITI ISTO!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima posle dvodnevne debate u Skupštini Srbije o izveštaju o Kosovu i Metohiji i najnovijih dešavanja nakon upada jedinica ROSU na sever Kosova.

17.27 - Nisam izašao sa sednice nijednog trenutka, smatrao sam da treba sve da ispoštujem, većina je bila ovde. Oni koji nisu bili više su govorili o sebi nego o nama, ili Srbiji, narod će to umeti da oceni na najbolji način.

Nećemo da ratujemo, čuvaćemo mir po svaku cenu! Nisam nikome pretio ratom, samo sam rekao da ćemo sačuvati naš narod i da nećemo dozvoliti novi pogrom.

Između toga da sam izdajnik i ratnohuškač ja biram sredinu, jedan ozbiljan i odgovoran čovek koji će da štiti svoj narod u skladu sa međunarodnim pravom i da se nikada ne "busam u prsa" i da ne glumim većeg heroja nego što jesam.

17.23 - Želim da zahvalim poslanicima u Skupštini, svim ljudima koji su želeli da učestvuju u važnoj raspravi.

Situacija nije ni malo laka, naša odlučnost, vera u sebe, ozbiljnost cele države i hrabost naroda na KiM motiviše nas da radimo još marljivije i da budemo sposobni da garantujemo sigurnost i bezbednost Srba na KiM.

foto: Nemanja Nikolić

Mnogo toga više neće biti isto posle napada danas, nećemo sutra reći "puj pike ništa ne važi". Biće drugačiji odnos prema pregovaračima i svima koji su se danas pravili blesavi i govorili da je u pitanju borba protiv korupcije ili se u prvom trenutku nisu ni javljali. Javili su se tek kada su shvatili da smo vrlo ozbiljni u nameri da sačuvamo svoj narod.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track