NAJDRAŽI GOSTI: Deca sa Kosova i Metohije u Starom dvoru, u srcu Beograda
Foto: Beoinfo

dočekao ih andreja mladenović

NAJDRAŽI GOSTI: Deca sa Kosova i Metohije u Starom dvoru, u srcu Beograda

Beograd -

BEOGRAD - Deca sa Kosova i Metohije, koja su u dvodnevnoj poseti Beogradu, boravila su danas u Starom dvoru gde ih je primio pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Na dvodnevni izlet u Beograd stiglo je 50 učenika osnovnih i srednjih škola iz enklava Gnjilane - Šilovo, Veliko Ropotovo i Koretište.

Deca će prisustvovati dodeli nagrada međunarodnog konkursa Slovenska pismenost", a tim povodom Mladenović je istakao da je od velikog značaja da deca iz južne srpske pokrajine učestvuju na takvim konkursima , da prisustvuju ovakvim i sličnim manifestacija i na taj način neguju srpski jezik i pismo, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

foto: Beoinfo

"Bez očuvanja jezika i pisma gubimo osnovni deo našeg identiteta i zato moramo da ih negujemo i sačuvamo. Siguran sam da smo svi svesni koliko je važno da se na Kosovu i Metohiji čuva ćirilično pismo i srpski jezik i to upravo čine srpski đaci", rekao je Mladenović i čestitao svim učesnicima na takmičenju i negovanju svog identiteta.

On je poručio đacima osnovnih i srednjih škola iz tri srpske enklave sa Kosova i Metohije da ne bi trebalo da zaborave ko su, odakle dolaze i da budu ponosni na svoje srpsko poreklo. "Beograd je vaš glavni grad i vaša prestonica, to nemojte da zaboravite. Mi ćemo vam uvek pomoći, ne samo Srbima severno od reke Ibar, nego i nastanjenima južno od reke. Nadam se da će vam Beograd ostati u lepom sećanju i da ćete u njega dolaziti češće, na školovanje ili u neke slične posete", istakao je Mladenović i dodao da se nada odlasku beogradske delegacije u enklave u južnu srpsku pokrajinu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track