Ukradeno 840 rešetaka i 92 poklopca za šahtove

Ukradeno 840 rešetaka i 92 poklopca za šahtove

Beograd -
U narednom periodu biće organizovan sastanak sa vlasnicima otpada i livnica kako bi se ubrzalo rešavanje tog problema, saopšteno je iz JKP "Beogradski vodovoda i kanalizacije"

BEOGRAD - U prvih šest meseci ove godine ukradeno je 840 rešetaka i 92 poklopca sa šahtova u Beogradu, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 11 miliona dinara, saopšteno je iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije".

Međutim, kako se dodaje, dobra saradnja "Beogradskog vodovoda" i Uprave gradske policije rezultirala je hapšenjem nekoliko lica koja su se bavila krađama.

U saopštenju se dodaje i da je od Uprave gradske policije stiglo obaveštenje da je na otpadu u naselju Dobanovci pronađena veća količina neoštećenih rešetaka našeg preduzeća.

Od početka 2012. godine povećan je broj ukradenih poklopaca šahtova i slivničkih rešetaka, a u sredu je održan sastanak predstavnika Beogradskog vodovoda, Skupštine grada Beograda i Uprave gradske policije.

Kako je najavljeno, u narednom periodu biće organizovan sastanak sa vlasnicima otpada i livnica u Beogradu, kako bi se ubrzalo rešavanje tog problema.

Na sastanku je dogovoreno i da, u cilju boljeg praćenja počinilaca krađa, izveštaji o krađama poklopaca i rešetaka budu svakodnevno prosleđivani PU za Beograd.

U saopštenju se dodaje i da "Beogradski vodovod" sve neophodne mere da pravovremeno zaštiti građane i obezbedi objekte, a na ulicama Beograda postavljaju se brave i lanci na slivničke rešetke, kako bi njihova krađa bila onemogućena ili bar prilično otežana.

Dugoročno rešenje je i nabavka i montaža poklopaca i rešetaka od kompozitnih materijala, a kako se naglašava, pored velike materijalne štete, krađa poklopaca šahtova i slivničkih rešetaka predstavlja veliku opasnost za bezbednost građana. Neobezbeđeni šahtovi do sada su prouzrokovali više povređivanja, a u velikoj opasnosti su deca koja ne primete neobezbeđene otvore.

Iz "Beogradskog vodovoda" su apelovali na sugrađane da prijave gde nedostaju poklopci šahtova i slivničke rešetke na kolovozu na telefon "Beogradskog vodovoda" i 3606 - 606. Apelovano je i na vlasnike otpada i stovarišta da ne otkupljuju predmete na kojima je označeno da pripadaju objektima javnih komunalnih preduzeća Beograd, jer na taj način podržavaju krađu, kao i da pozovu policiju u slučaju da im se obrate lica koja prodaju ukradene predmete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track