Srpske padobranke spremaju se za novi rekord!

Srpske padobranke spremaju se za novi rekord!

Društvo -
"Žene - za nebo bez granica" naziv je ove akcije koja će okupiti najbolje domaće padobranke, a pridružiće im se koleginice iz bivših jugoslovenskih republika

Najbolje srpske padobranke ponovo su zajedno na pripremama i spremaju se za novi rekord. Ovoga puta pridružuju im se koleginice iz regiona. Uz pomoć Vojske Srbije skočiće za vreme međunarodnog aeromitinga iznad aerodroma Batajnica 2. septembra, prenosi blog Tango Six!

Udruženje žena letača Srbije organizovaće ovog leta, povodom 100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva pohod na novi regionalni padobranski rekord u velikoj relativ formaciji za žene. "Žene - za nebo bez granica" naziv je ove akcije koja će okupiti najbolje domaće padobranke a pridružiće im se koleginice iz bivših jugoslovenskih republika, kao i zemalja jugoistočne Evrope.

Uz pomoć Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije koje će akciju podržati obezbeđivanjem svog helikoptera Mi-17 i Vazduhoplovnog Saveza Srbije regionalne padobranke od sledeće nedelje počinju sa desetodnevnim pripremnim skokovima (planirano ih je 50 sa visine od 4.000 metara) koji će kulminirati 2. septembra na međunarodom aeromitingu Batajnca 2012.

Računa se da će iz svake pozvane zemlje učestvovati pet padobranki sa iskustvom za izvođenje relativ (FS) skokova. Cilj je da se u toku slobodnog pada napravi što brojnija formacija koja se mora održati u trajanju od pet sekundi tako što se padobranke drže jedna za drugu. Ceo skok će biti sniman uz pomoć tri padobranca-kamermana, oni će potom predati svoje snimke sudijama na zemlji koji će zatim verifikovati da je formacija ispravno održana i da je time postignut novi regionalni rekord.

Tango Six blog će biti medijski pokrovitelj poduhvata sa podsećanjem da ste upravo ovde mogli da pratite pripreme i konačno postavljanje prošlogodišnjeg srpskog državnog rekorda u osmočlanoj formaciji. Kao i tada pratiću naše najbolje padobranke tokom priprema i na dan skoka.

Ovako je to izgledalo prošle godine:

http://www.youtube.com/watch?v=76YnB8unne8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track