Najnovije vesti

BEOGRAD DOBIJA NOVI BICIKLISTIČKO-PEŠAČKI MOST: Gradski urbanista najavio još jednu vezu između Novog Beograda i Ade, a evo i na kom mestu!
Foto: Ana Paunković

UZ SAGLASNOST SKUPŠTINE BEOGRADA

BEOGRAD DOBIJA NOVI BICIKLISTIČKO-PEŠAČKI MOST: Gradski urbanista najavio još jednu vezu između Novog Beograda i Ade, a evo i na kom mestu!

Beograd

Skupština grada Beograda usvojila je danas odluku o izgradnji biciklističko-pešačke veze između Novog Beograda i Ade Ciganlije, sa mostom preko Save, čime će biti povezane opštine Čukarica i Novi Beograd.

Gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da će pešačko-biciklistički most povezivati ulicu Omladinskih brigada u bloku 70a sa Adom Ciganlijom, kao i da će u tom delu biti izgrađene javne podzemne garaže.

- Garaže će biti namenjene stanovnicima Novog Beograda koji ne žive neposredno pored Save, a koji budu želeli da pešačkim mostom dođu do Ade, rekao je Stojčić.

foto: Ana Paunković

On je istakao da se među 17 odluka o izradi detaljnih planova regulacije, koje su danas usvojili odbornici gradskog parlamenta, deset odnosi na teritorije koje do sada nisu imale takav plan.

- To nas približava cilju da pokrijemo celu teritoriju grada detaljnim planovima i da Beograd bude planski urađen i da se tako razvija i urbanizuje, rekao je Stojčić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...