SRAMNO! MONSTRUOZNE PRETNJE UPUĆENE PORODICI PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučićevoj deci pretili smrću!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

za svaku osudu

SRAMNO! MONSTRUOZNE PRETNJE UPUĆENE PORODICI PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučićevoj deci pretili smrću!

Politika -

Nadam se da će se brzo reagovati, ti koji su spremni da rade takve stvari moraju da se suoče sa zakonskom odgovornošću jer je to nedopustivo, kaže Zoran Dragišić

Nakon višednevne kampanje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pristalice Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i njihovog Saveza za Srbiju brutalno su izvređale Vučićevu decu, sina Danila i ćerku Milicu. Jedan od njih je predsedniku na Tviter profilu ispod tvita o poseti Smederevu i železari uputio bolesnu poruku.

- Dokle, bre, više žvalonja, dokle? Je*em ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku*ac kljakavu Milicu, šmokljo - napisao je jedan od pristalica Saveza za Srbiju.

Zabrinjavajući trend

Stručnjak za bezbednost Zoran Dragišić kaže da odeljenje za visokotehnološki kriminal vrlo brzo može da ustanovi ko stoji iza ovih brutalnih pretnji i da treba odmah da reaguje.

- Hvala bogu pa je naša policija vrlo vešta u tome. Nadam se da će brzo reagovati, pošto ti koji su spremni da rade takve stvari moraju da se suoče sa zakonskom odgovornošću jer je to nedopustivo, naročito kada je u pitanju predsednik i njegova deca. U poslednje vreme taj trend udara na porodicu je posebno zabrinjavajući, jer svi ljudi koji su u javnom prostoru, državni funkcioneri moraju da istrpe veći nivo kritike nego neki drugi, ali to što je neko ministar, predsednik Republike, narodni poslanik, njegova porodica ne mora da trpi ništa zbog toga. To je nemoralno i jadno, hitno mora da reaguje Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, da policija pronađe vinovnika tog gnusnog čina i da on odsluži kaznu - rekao je Dragišić.

Opozicija frustrirana

Politički analitičar Jelena Vukoičić kaže za Kurir da je deo srpske opozicije frustriran godinama neuspešnim pokušajima da dođe na vlast, da ih velika većina građana Srbije ne želi jer nemaju šta da ponude i da je opterećen tim frustracijama, kompleksima i svestan svoje nemoći odabrao da vodi borbu koja nema nikakve granice ni pristojnosti.

- Tu nema normalnog ljudskog ponašanja. Koriste vulgarnu, nasilnu i protivzakonitu komunikaciju. Prete smrću, uvlače porodice, maloletnu decu, koriste najvulgarnije psovke. Kako se ponaša deo srpske opozicije, to ne može da se vidi ni u najvulgarnijim rijaliti-programima. To ponašanje prelazi u patologiju. To je patološka mržnja prema Vučiću, nije normalno toliko mrzeti nekoga ko vam je politički protivnik - rekla je Vukoičićeva.

Policija raspisala nagradu

Pola miliona za informaciju

Direktor policije Vladimir Rebić raspisao je, u skladu sa Zakonom o policiji, nagradu od 500.000 dinara za pružanje informacija koje će omogućiti identifikovanje muškarca za kog postoji osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu M. A. i njene šestomesečne ćerkice, odnosno snahe i bratanice ministra Siniše Malog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi i da intenzivno traga za nepoznatim muškarcem, imajući u vidu da se, u skladu s nalogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sprovode predistražne radnje zbog sumnje da je on ugrozilo život i telo M. A. i njene šestomesečne ćerke. Građani koji imaju tražene informacije mogu ih prijaviti na broj telefona 064/724-1019, navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Miloš Vučević

Imate li vi decu, gospodo?

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević je rekao da su Đilas, Jeremić, Trifunović i Obradović otrovani mržnjom i zavišću, kao i da su jedna banda prestravljenih lopova i prevaranata koja je izgubila kompas.

- Imate li vi decu, gospodo? Izgubljeni su u vremenu i prostoru. Izgubljeni su u Srbiji koja odavno nije ona tužna, siromašna, ponižena i obespravljena kakvu su je oni ostavili - žuta banda. I sada pokušavaju da se izvuku iz sopstvenog blata. I zato svaki dan napadaju Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, saradnike, i pokušavaju da otruju Srbiju svojim bolesnim i gnusnim lažima. Lažu i da su oni sami ugroženi. A njih niko ne ugrožava. Njima se niko i ne bavi. Njih narod neće - kazao je Vučević.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nebojša Stefanović

Ogoljeno nasilje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da mržnja opozicije prema Vučiću pokazuje nedostatak bilo kakve političke ideje.

- Jasno je da se politika Dragana Đilasa, Boška Obradovića i ostalih lidera Saveza za Srbiju svodi samo na mržnju usmerenu protiv Aleksandra Vučića. Očigledno je da takva vrsta mržnje inspiriše pozive na nasilje, čak i protiv dece predsednika Srbije, i to pokazuje sav besmisao i nedostatak bilo kakve političke ideje, već samo njihovu želju da na vlast dođu na bilo koji način, pa makar to podrazumevalo i ogoljeno nasilje - rekao je Stefanović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zlatibor Lončar

Osvedočeni lopovi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je verovao da su opozicioni lideri dotakli dno kada su pozivali da se pi*a po tuđim grobovima, ali da je očigledno da je "za ovakve i ove koji ih podržavaju i dno dna previše".

- Krajnje je vreme da shvate da se do promene vlasti dolazi isključivo većinskom voljom građana Srbije iskazanom na izborima i da će za svaku izgovorenu pretnju i uvredu snositi konsekvence predviđene zakonom. Zato još jednom apelujem na nadležne državne institucije da reaguju i preduzmu mere u skladu sa svojim nadležnostima, jer ćemo se samo na taj način izboriti za pristojnu Srbiju u kojoj ničija deca neće trpeti uvrede ostrašćenih tajkuna i osvedočenih lopova - rekao je Lončar.

foto: Dado Đilas

Irena Vujović

Van granica razuma

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović najoštrije je osudila gnusne uvrede i pretnje upućene porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Pozivanje na nasilje nad njegovom decom od strane pristalica SZS je monstruozno i prevazilazi sve granice zdravog razuma - navela je Vujovićeva u saopštenju, pozvala sve nadležne organe da što pre reaguju i rekla da očekuje da će celokupna javnost osuditi ovakve bezumne napade.

(Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track