ŠTA DONOSI NOVI ZAKON: HIT - Komunalci će gledati da li kolima curi ulje!
Foto: Kurir

milicija

ŠTA DONOSI NOVI ZAKON: HIT - Komunalci će gledati da li kolima curi ulje!

Beograd -

Načelnik beogradske komunalne milicije Ivan Divac izjavio je da će po novom zakonu komunalni milicioner imati pravo da zaustavi ljude koji bacaju smeće iz automobila, kamione koji sa gradilišta odvoze šut, a da ga nisu pokrili zaštitnom ciradom, kao i one kojima curi ulje dok upravljaju vozilom.

Divac je za medije pojasnio da će milicioneri imati pravo da zaustavljaju i isključuju iz saobraćaja vozilo kome curi ulje, jer to nije bezbedno, i da pozovu gradsku čistoću da očisti put. - Prevoz šuta ili bahato ponašanje pojedinih vozača koje mrzi da izađu iz auta da bi bacili đubre u kontejner, sve su situacije na koje su nam građani sami ukazivali, tražili da reagujemo, ali su nama dosad ruke bile vezane. Negde ćemo upozoravati, a one najbahatije ćemo kažnjavati - rekao je Divac.

Kada se radi o kontroli buke u stanovima, Divac kaže da su u toku izrade zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini, izmene Zakona o buci, kao i izrada odluke o kućnom redu, koje bi trebalo da daju šira ovlašćenja komunalnim milicionerima da postupaju u odnosu na različite izvore buke.

Kurir.rs/J. P. Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track