Najnovije vesti

PRVI NA LISTI NAJBOLJIH ZA PROVOD: Beograd je proglašen ponovo za PARTI GRAD (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

POBEDA

PRVI NA LISTI NAJBOLJIH ZA PROVOD: Beograd je proglašen ponovo za PARTI GRAD (FOTO)

Beograd -

Beograd je u izboru čuvenog "Lonely planeta" ponovo proglašen za grad sa definitivno najboljim i najpristupačnijim noćnim provodom na svetu!

- Srpska prestonica nudi bučan i raznolik noćni život svakoga dana u nedelji, a pogotovu vikendom, gde žurke traju do ranih jutarnjih sati. Širok je spektar različitih žanrova muzike, te tako svako može pronaći mesto koje mu idealno odgovara gledajući po vrsti muzike, ali i atmosferi. Po beogradskim klubovima moguće je čuti različite spojeve tehno, elektronske, pop, džez, turbo-folk, ali i narodne muzike po modernim kafanama, stoji u ovom svojevrsnom objašnjenju.

foto: Marko Obradović

Stranci obožavaju beogradske splavove i tokom čitavog leta uživaju u provodu na njima. Kako piše "Lonely planet", cene po barovima, klubovima, splavovima, kafanama, veoma su pristupačne, kao i cene smeštataja u poređenju sa glavnim gradovima u drugim državama.

Podsetimo, još 2009. godine Beograd se našao na vrhu lestvice kada se radi o noćnom životu, i deset godina kasnije i dalje se drži kao prvi na planeti.

foto: Dragana Udovičić

Studija je analizirala 36 gradova u osam kategorija, uključujući i broj kafića i klubova koji postoje, te stopu kriminala, kao i prosečnu cenu za smeštaj, obrok brze hrane i taksi, a Beograd je proglašem najboljim "parti" gradom.

Naša prestonica, postigla je veoma visok rezultat u svim kategorijama, dok je London ispred Beograda po broju barova i klubova.

Iza Beograda su Meksiko Plaja del Karmen i Singapur pri čemu oni predstavljaju fantastičnu trojku kada se radi o burnom noćnom provodu.

U Top 10 su još i Sankt Peterburg, Tokio, Seul, Istanbul, Bangkok, Buenos Aires.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track