SVE JE SPREMNO ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU! Radojičić: 180 miliona investirano u obnovu škola, učionice SAVRŠENO opremljene
Foto: Kurir.rs/Beoinfo

2. SEPTEMBAR

SVE JE SPREMNO ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU! Radojičić: 180 miliona investirano u obnovu škola, učionice SAVRŠENO opremljene

Beograd -

Škole u Beogradu spremne su za početak nove školske godine, a u prvi razred poći će 17.000 đaka, više nego prethodnih godina, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je danas sa gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom obišao završne radove na rekonstrukciji OŠ "Kralj Petar II Karađorđević" na Vračaru.

Radovi u toj školi počeli su u januaru i za te namene opredeljeno je 30 miliona dinara.

- U toku su završni radovi, razgovarali smo sa predstavnicima firme koja ih izvodi i dobili smo čvrsto obećanje da će biti završeni do 1. septembra i da će deca imati sve uslove da mogu krenuti na nastavu 2. septembra, rekao je Radojičić nakon obilaska radova.

foto: Kurir.rs/Beoinfo

Gradonačelnik kaže da je sa gradskim sekretarom u kontaktu sa direktorima ostalih škola u Beogradu i da su one spreme za početak nove školske godine.

On je istakao da je prošle godine 150 miliona investirano u opremu za škole i radove, a ove godine, do sada već je investirano 180 miliona dinara.

- Dajemo maksimum da škole budu što bolje opremljene i da početak školske godine dočekamo na najbolji mogući način, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da ima još poslova koji će biti nastavljeni u ovoj godini i da se gradi škola u Leštanima.

foto: Kurir.rs/Beoinfo

Ta investicija je vredna 540 miliona dinara, radovi su u toku i nadamo se što skorijem završetku, dodao je.

I u ostalim školama gde je potrebno održavanje i rekonstrukcija, to će biti urađeno, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik kaže da gradski Sekretarijat za obrazovanje ima duplo više novca na raspolaganju ove godine nego 2012. i da ove školske godine u prvi razred polazi 17.000 đaka, 200 njih više nego ranijih godina.

- Želimo da ih dočekamo spremi i da imaju najbolje moguće uslove za svoje obrazovanje. I na Vračaru je više prvaka nego prošle godine. To je rezultat odgovorne politike vlade, predsednika Aleksandra Vučića, gradske uprave, koju svi zajedno vodimo u segmentu demografske politike, rekao je on.

Direktorka škole "Kralj Petar II Karađorđević" Biljana Lazarevski rekla je da je rekonstrukcijom i legalizacijom 2.000 kvadrata privedeno nameni.

Radovima za koje je opredeljno 30 miliona dinara rekonstruisana je sala za fizičko, uvedeno je centralno grejanje, a škola će sada imati i svečanu salu sa tri kabineta i pregradnim zidovima, kao i trepezariju.

Đaci će dobiti i informatički kabinet, veliki prošireni hol i jednu novu učionicu.

U ovoj školi u prvi razred od 2. septembra krenuće 126 đaka.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track