Najnovije vesti

ROĐENA PRVA BEBA U NOVOM PORODILIŠTU U LAZAREVCU: Radojičić čestitao porodici i timu lekara (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Beoinfo

lepe vesti

ROĐENA PRVA BEBA U NOVOM PORODILIŠTU U LAZAREVCU: Radojičić čestitao porodici i timu lekara (FOTO)

Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je rođenje prve bebe u novom porodilištu u Lazarevcu.

– Majci Jovani Lazić, celoj porodici, kao i timu lekara koji je radio na porođaju, čestitam rođenje zdrave devojčice. Posebno mi je drago što je reč o trećem detetu u ovoj porodici. Primeri poput porodice Lazić su veliki podstrek za Grad Beograd, da nastavimo da se trudimo, jer sve što radimo u Beogradu ostaće naraštajima koji dolaze. Bez potomstva, nema budućnosti, rekao je Radojičić.

On je podsetio da grad vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije.

– Mislim da smo na dobrom putu, a u prilog tome govori i činjenica da je u Beogradu i Srbiji u prvih šest meseci ove godine rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine, rekao je Radojičić.

foto: Kurir.rs/Beoinfo

Pre samo sedam dana, Radojičić je otvorio ovo porodilište zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i prvim potpredsedenikom Vlade RS i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, i tom prilikom je istakao da je postojanje vanbolničkog porodilišta u Lazarevcu od velike važnosti za ovu opštinu. Radojičić je tada podsetio da je nakon 55 godina ova ustanova smeštena u adekvatnu zgradu, sa izuzetno kvalitetnom opremom, poručivši da je u staroj zgradi, u kojoj se porodilište nalazilo, bilo manje od 300 porođaja godišnje, a da se nada da će u ovom novom biti znatno više.

– Ovom investicijom vrednom oko 120 miliona dinara ostvareni su snovi mnogih lekara koji su radili i rade u Lazarevcu, rekao je tada gradonačelnik.

(Kurir.rs/Beoinfo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...