Saobraćaj pojačan na mostovima

Saobraćaj pojačan na mostovima

Beograd -
U gradu trenutno nema većih zastoja i gužvi

BEOGRAD - Saobraćaj u Beogradu trenutno je pojačan na mostu "Gazela" u oba smera, kao i na Pančevačkom i Brankovom mostu, izjavila je dežurni dispečer udruženja Žuti taksi Zorica Milić.

Povećan je broj vozila na Pančevačkom mostu u smeru ka centru Beograda i pored Beogradskog sajma ka Mostarskoj petlji, rekla je Milićeva i dodala da u gradu trenutno nema većih zastoja i gužvi.

Sa Beogradske autobuske stanice planirano je 680 polazaka, izjavio je dežurni otpravnik BAS-a Milutin Božić.Predviđeno je 14 vanrednih polazaka u pravcima Aleksandrovca, Atine, Kruševca, Herceg Novog, Pule, Ulcinja, Kotora i Žabljaka, dodao je Božić.

"Lasta" je planirala da 570 vozila ostvare 6.258 polazaka, izjavio je dežurni dispečer tog saobraćajnog preduzeća Dragomir Dragojlović.

Predviđeno je devet vanrednih polazaka u pravcima Splita, Herceg Novog, Ulcinja, Kotora, Žabljaka i Blaca, dodao je Dragojlović.

Na beogradskim ulicama jutros je 1.010 vozila javnog gradskog prevoza od kojih 72 tramvaja, 76 trolejbusa i 862 autobusa, izjavio je dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Zoran Stanojković.On je potvrdio da će zbog radova na tramvajskom koleseku u Ulici cara Dušana na delu od Dubrovačke do Ulice cara Uroša do 03.30 sati u ponedeljak 30. jula biti promenjen režim rada linija javnog gradskog prevoza.

U petak, subotu i nedelju tramvaji sa linije dva saobraćaće na unutrašnjem krugu od Pristaništa preko Dorćola, Vukovog spomenika, Trga Slavija, Glavne železničke stanice do Pristaništa, dok će tramvajska linija pet biti ukinuta.Tramvajska linija šest biće pojačana, kao i tramvaji sa linije 10 koji će, u oba smera, saobraćati na relaciji Kalemegdan (Donji grad) - Banjica i to preko Pristaništa i Glavne železničke stanice.

U saopštenju je navedeno da će na relaciji Dorćol, odnosno SRC "Milan Muškatirović - Vukov spomenik saobraćati lokalna autobuska linija sa oznakom 5A i to od SRC "Milan Muškatirović", ulicama Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta i Kraljice Marije sve do Vukovog spomenika.

Autobusi sa linije 5A, smer kretanja će menjati kao autobusi sa linije 32 - Kraljice Marije - Bulevar kralja Aleksandra - Ruzveltova, oko parka, a koristiće postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track