FIRME KOJE REKONSTRUIŠU ULICE: Prete Vesiću zbog crne liste
Foto: Zorana Jevtić

Užas

FIRME KOJE REKONSTRUIŠU ULICE: Prete Vesiću zbog crne liste

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda najavio da neće više tolerisati kašnjenje u izvođenju radova, pa počeo da dobija pretnje

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da ne odustaje od stavljanja kompanija koje kasne s radovima u Beogradu na crnu listu, iako mu - prete. - Otkako sam najavio da će kompanije koje rade na infrastrukturnim projektima u Beogradu i kasne s radovima biti stavljene na crnu listu, što znači da neće moći da dobijaju nove poslove, dobijam pretnje da to neće biti tako - otkrio je Vesić.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za informisanje, zamenik gradonačelnika je rekao da neke kompanije „očigledno misle da su im poslovi zagarantovani bez obzira na to koliko kasne sa završetkom radova jer nemaju konkurenciju“. - Mogu da imam razumevanje za objektivne probleme koji se pojave na gradilištima, ali kompanije koje rade na infrastrukturnim projektima u Beogradu moraju da shvate da svi radovi remete normalan život ljudi i da zato moraju da budu završavani u zakazanim rokovima. Zato, ponovo obećavam, biće crnih lista za one koji kasne i neće dobijati nove poslove u Beogradu. Možete da pretite koliko god hoćete ili da mi poručujete da ćete naći nekog ko će vam progledati kroz prste, ali džabe - poručio je Vesić.

On je istakao da je gradski urbanista Marko Stojčić svaki dan s građevinarima već šest meseci i da je upoznat sa svakim problemom koji se pojavio prilikom rekonstrukcija. - Grad Beograd je zahvalan Marku Stojčiću zbog velikog truda i energije koje ulaže da se svi gradski projekti realizuju. To je njegov posao jer je gradski urbanista. Hvala bogu, imamo mnogo projekata, pa ima šta da se nadzire. Marko u svom poslu ima pomoć svih nas iz Grada, ali on je taj koji živi na gradilištima i bez koga se projekti ne bi završavali. Na osnovu njegovih izveštaja i procene da li su neka kašnjenja bila opravdana ili ne procenjivaćemo da li će neka kompanija biti na crnoj listi ili ne - zaključio je Vesić.

Kurir.rs Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja