Najnovije vesti

VUČIĆ O REPRESIJI NAD SRBIMA OD STRANE MILOVOG REŽIMA! Tenkovima na Crnu Goru neću
Foto: screenshot Pink tv

HIT TVIT

VUČIĆ O REPRESIJI NAD SRBIMA OD STRANE MILOVOG REŽIMA! Tenkovima na Crnu Goru neću

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Crna Gora jedina zemlja u kojoj nije bio u zvanicnoj poseti, ali je istakao da je uvek spreman da razgovara sa Milom Djukanovićem, iako različito gledaju na stvari.

"To govori o tome da su postojale stvari o kojima nismo saglasni", rekao je Vučić za tv Pink.

On je istakao i da je posao Đukanovića, kao i njegov da rade i u interesu Srbije i Crne Gore, kao i da je uvek izbegavao da kaže težu reč.

Podseća da je Srbija uložila u Srpsku kuću 3,5 miliona evra, da je uložen novac u održavanje i rad srpskih nacionalnih instiucija, ali da se mora podržati integritet te zemlje.

Kaže i da je Djukanoviću preneo šta misli o pravima srpskog naroda, da je on pošten, otvoren i iskren i da nije preterao.

"Žao mi je što se vladajuća partija naljutila, a video sam to po saopštenju DPS, ali moja uloga je da vodim računa o 28 odsto srpskog življa u Crnoj Gori", kaže Vučić.

On je predstavnike međunarodne zajednice upitao koja prava imaju Albanci sa 25 odsto u Severnoj Makedoniji, a koja Srbi u Crnoj Gori i zatražio racionalan odgovor na nesrazmeru u broju i pravima Srba i Albanaca u te dve države.

Kaze i da je zahvalan našem narodu što drzi glavu visoko pogidignutu.

Povodom primedbi dela društva da je manje aktivan od naroda, svestenika, navijača... odgovara da je on predsednik republike i da su njegove obaveze drugacije.

"Ja moram da vodim računa o interesima Srbije", poručuje.

Kaže i da ga jedni optužuju, jer nije "potegao sekiru" na Crnu Goru, a drugi - da je kriv za navodnu "agresiju", što mu prebacuju iz Apela 88.

"Tenkovima na Crnu Goru neću, vreme srpske neodgovrnosti je prošlo", kaže Vučić i dodaje da je vreme za dogovore, ali ne na uštrb Srbije.

"To je racionalno i odgovorno, oni koji bi da ratuju bi ratovali 24 sata, a posle u kafiće', napominje.

Ne veruje da će Crna Gora promeniti odluku o spornom zakonu o slobodi veroispovesti, ali smatra da je ovo probudilo srpski narod u Crnoj Gori.

"Ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji, RS, koliko osećaju nepravdu, jer sve što je dozvoljeno drugima, Srbima nije...Ja sam to rekao i međunarodnoj zajednici", rekao je i dodao da nismo u lakoj situaciji.

(Kurir.rs / Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...