Najnovije vesti

U VLADI SRBIJE BIĆE POTPISAN VAŽAN SPORAZUM: Beograd dobija fabriku za preradu otpadnih voda
Foto: Shutterstock

Rešenje

U VLADI SRBIJE BIĆE POTPISAN VAŽAN SPORAZUM: Beograd dobija fabriku za preradu otpadnih voda

Beograd

Do kraja ove sedmice u Vladi Srbije će biti potpisan sporazum o projektovanju, finansiranju i izgradnji prve faze fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, vrednosti 271,7 miliona evra, najavio je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da će izgradnja te fabrike trajati oko dve godine.

Vesić je na podsetio da će sporazum biti potpisan sa kineskom kompanijom CMEK na osnovu Memoranduma o razumevanju, koji je 2018. u Pekingu potpisao predsednik Aleksandar Vučić. - Konačno počinje izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Beogradu. Trećina Beograda nema kanalizaciju, a sva naša kanalizacija, bez ikakve prerade, izliva se direktno u Savu i Dunav. Imamo preko 100 izliva kanalizacije u naše reke - kazao je on i dodao da je to i odgovor na pitanje zašto se u gradu tokom leta oseća neprijatan miris kada padne vodostaj reka.

Kako je naveo, fabrika za preradu otpadnih voda u Velikom selu pokrivaće područje na kome živi 1,5 miliona stanovnika, a kada bude puštena u rad, biće smanjen direktan izliv kanalizacije u Dunav i Savu za oko 80 odsto.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...