USKORO GROBLJE ZA LJUBIMCE: Oplakivanje maca i kuca nad kovčegom
Foto: Shutterstock

Beograd

USKORO GROBLJE ZA LJUBIMCE: Oplakivanje maca i kuca nad kovčegom

Beograd -

Beograd će konačno dobiti groblje kućnih ljubimaca, koje će imati salu i trg za ispraćaje, kao i prodavnicu s pratećom opremom!

Saobraćajni institut CIP projektuje groblje u Bloku 51 na Novom Beogradu, a građevinska dozvola se očekuje u septembru, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić očekuje da će tada biti raspisan i tender za izbor izvođača. Kompleks će biti podeljen na tri celine, a tu će biti administrativni objekat s veterinarskom ambulantom, sala za ispraćaje i prodavnica s pratećom opremom, zona za pojedinačno i grupno sahranjivanje životinja i zona sa centrom za spaljivanje animalnog otpada. Prostor za sahranjivanje imaće trg za ispraćaj, parcelu za rozarijume i kolumbarijume, parcele za grobove u nizu i prostor za zajedničko sahranjivanje. Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja - malo, srednje i veliko.

foto: Shutterstock

Pavle Bihali, izvršni direktor Fondacije pokreta Levijatan, kaže za Kurir da je groblje za kućne ljubimce preko potrebno u prestonici:

- To je odlična inicijativa, ljudi ljubimce sahranjuju na Avali, po dvorištima, šumama... Jezivo. Kada neko s vama provede 17, ružno je da ga sahranite na takav način.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track