jezero u marinkovoj bari?! ekipe na terenu, otklanja se kvar

HAVARIJA U MARINKOVOJ BARI: Radnici vodovoda ronili da bi zatvorili vodu, šahtovi poplavljeni! Popravka večeras do 22

Beograd -

Pukla cev F 500, koja spada među veće distributivne cevovode

BEOGRAD - Ekipe Vodovoda uspele su da zatvore vodu posle pucanja cevi u Ulici đakona Avakuma na Dušanovcu i očekuju da će u toku dana biti otklonjen kvar zbog kojeg su rano jutros poplavljene pojedine kuće u tom kraju Beograda, a saobraćaj na auto-putu kod Autokomande bio otežan.

Vladimir Šobot iz JKP Vododovod i kanalizacije naveo je da je pukla cev F 500, koja spada među veće distributivne cevovode.

"Odmah smo pristupili zatvaranju cevi, ali to se ne zatvara na ventil, već polako, tako da je voda zatvorena oko 7.20 sati. Pošto je komplikovaniji kvar, nemamo procenu kada bi mogao da bude otklonjen, ali očekujem da u toku dana bude rešen problem", rekao je on.

Do 22 večeras sanacija kvara na vodovodnoj cevi na Voždovcu

"Beogradski vodovod i kanalizacija" očekuju da će u toku dana, odnosno do 22 časa, uspeti da saniraju veliki kvar do kojeg je došlo nakon pucanja magistralne vodovodne cevi u Ulici đakona Avakuma kod broja 39.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su na lice mesta odmah izašle ekipe policije, Hitne pomoći, vatrogasci i dežurne ekipe "Vodovoda". "Tlo je podrhtavalo, stvorila se velika količina vode koja je nosila vozila. Voda je ušla u nekoliko domaćinstava, a ekipe policije su izvršile evakuaciju. Voda se slivala na auto-put Beograd-Niš, u smeru ka Novom Beogradu, pa je bio otežan saobraćaj", naveo je Vesić u saopštenju.

Kako je rekao, radnici "Vodovoda" borili su se skoro tri sata, roneći u šahtovima punim vode da bi zatvorili vodu. "Samo zahvaljujući njihovoj brzoj i profesionalnoj intervenciji, sačuvan je magistralni vod prečnika fi 800 od pucanja i nije se dogodila veća havarija", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, moguće je da, u najgorem slučaju, bez vode ostanu građani koji stanuju u delu grada od Dušanovačkog mosta do isključenja za naselje Braće Jerković i Medak uz auto-put, ali je verovatnije da će samo osetiti umanjen pritisak. Vesić je istakao da će JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u narednih sat vremena objaviti dinamiku popravke kvara. "Zahvaljujem svim radnicima Vodovoda, pripadnicima policije i Hitne pomoći na brzoj intervenciji", dodao je Vesić.

JKP Vodovod i kanalizacija objaviće u narednih sat vremena dinamiku popravke kvara, a navode da je moguće da bez vode ostanu građani u delu Dušanovački most do isključenja za Braće Jerković i Medak uz auto-put, mada je verovatnije da će samo pritisak biti smanjen.

Vodovodna cev pukla je jutros oko 4.30 u Ulici đakona Avakuma u Beogradu, zbog čega su petoro dece i jedna trudnica evakuisani iz svoje kuće kada je voda počela da se uliva u porodičnu kuću u Jaše Ignjatovića 32.

Saobraćaj na autoputu funkcioniše usporeno, a neka vozila su zaglavljena.

U MUP kažu da je jedna osoba evakuisana iz poplavljenog automobila na uglu Ulica Husova i Miška Jovanovića, ali da nema potrebe za dodatnim evakuacijama.

Radojičić: Situacija na Autokomandi pod kontrolom

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je do pucanja vodovodne cevi u blizini Autokomande došlo zbog velikih temperaturnih oscilacija, da je sada situacija pod kontrolom i da bi kvar trebalo da bude otklonjen večeras do 22 sata.

Radojičić je dodao da će građanima na raspolaganju biti cisterne sa vodom, jer će svi koji žive na potezu od Autokomande do skretanja za Medaković biti bez vode do otklanjanja kvara, saopštila je Gradska uprava.

Radojičić je istakao da su na terenu ekipe "Vodovoda i kanalizacije" i "Beograd puta", koje će, kako kaže, biti spremne da deluju na terenu. Rano jutros, oko 4.30, došlo je do kvara na magistralnom cevovodu prečnika 500 milimetara, u Ulici đakona Avakuma, a petoro dece i jedna trudnica su evakuisani iz svoje kuće kada je voda počela da se uliva u objekat.

Usled nastalog kvara i ogromne količine vode koja se slila ispod nadvožnjaka na Autokomandi, smetnje u vodosnabdevanju osetiće i potrošači u ulicama koje se nalaze desno od auto-puta, u smeru ka Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track