Najnovije vesti

Pukla cev kod Autokomande, vozila se zaglavila

MARINKOVA BARA I AUTOKOMANDA POD VODOM: Pukla cev, evakuisani trudnica i 5 dece iz poplavljene kuće! ŠOK-SNIMAK POTOPA

Beograd

Voda se slivala u porodičnu kuću u Jaše Ignjatovića 32 iz koje su vatrogasci izvukli petoro dece i trudnicu. 

BEOGRAD - Vodovodna cev pukla je jutros oko 4.30 u Ulici đakona Avakuma u Beogradu, zbog čega su petoro dece i jedna trudnica evakuisani iz svoje kuće kada je voda počela da se uliva u objekat.

Voda se slivala u porodičnu kuću u Jaše Ignjatovića iz koje su vatrogasci izvukli petoro dece i trudnicu.

Ogromna količina vode se slila ispod nadvožnjaka na Autokomandi u smeru ka Nišu pa se saobraćaj obavlja otežano. Neka vozila su se i zaglavila. U pitanju je veliki kvar.

Do 22 večeras sanacija kvara na vodovodnoj cevi na Voždovcu

"Beogradski vodovod i kanalizacija" očekuju da će u toku dana, odnosno do 22 časa, uspeti da saniraju veliki kvar do kojeg je došlo nakon pucanja magistralne vodovodne cevi u Ulici đakona Avakuma kod broja 39.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su na lice mesta odmah izašle ekipe policije, Hitne pomoći, vatrogasci i dežurne ekipe "Vodovoda".

"Tlo je podrhtavalo, stvorila se velika količina vode koja je nosila vozila. Voda je ušla u nekoliko domaćinstava, a ekipe policije su izvršile evakuaciju. Voda se slivala na auto-put Beograd-Niš, u smeru ka Novom Beogradu, pa je bio otežan saobraćaj", naveo je Vesić u saopštenju.

Kako je rekao, radnici "Vodovoda" borili su se skoro tri sata, roneći u šahtovima punim vode da bi zatvorili vodu.

"Samo zahvaljujući njihovoj brzoj i profesionalnoj intervenciji, sačuvan je magistralni vod prečnika fi 800 od pucanja i nije se dogodila veća havarija", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, moguće je da, u najgorem slučaju, bez vode ostanu građani koji stanuju u delu grada od Dušanovačkog mosta do isključenja za naselje Braće Jerković i Medak uz auto-put, ali je verovatnije da će samo osetiti umanjen pritisak.

Vesić je istakao da će JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u narednih sat vremena objaviti dinamiku popravke kvara.

"Zahvaljujem svim radnicima Vodovoda, pripadnicima policije i Hitne pomoći na brzoj intervenciji", dodao je Vesić.

(Kurir.rs/Video: J. Rafailović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...