VESIĆ: Prvi paketi za 173.000 beogradskih penzionerakrenuće u četvrtak!
Foto: Screenshot

pomoć

VESIĆ: Prvi paketi za 173.000 beogradskih penzionerakrenuće u četvrtak!

Beograd -

Prvi paketi za 173.000 beogradskih penzionera s najvažnijim životniom namirnicama krenuće iz Štark arene već u četvrtak.

Oni će biti sukcesivno dostavljani opštinskim centrima za socijalni rad koji će vršiti distribuciju penzionerima čije su penzije niže od 30.000 dinara, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić..

"Svaki penzioner biće pozvan iz opštinskih kol-centara koji rade u funkciji opštinskih centara za socijalni rad, biće mu najavljeno kada će stići paket koji će biti ostavljen ispred vrata. Tako će moći bez kontakta s volonterima koji donose pakete da budu opskrbljeni osnovnim životnim namirnicama", rekao je Vesić.

On je dodao da će biti podeljeno i još oko 900 paketa za Beograđane iznad 65 godina koji ne primaju penzije. Vesić je zahvalio Privrednoj komori Srbije na pomoći u organizaciji ove velike akcije kao i mnogim kompanijama koje su donirale deo ovih namirnica.

On je još jednom apelovao na starije sugrađane da ne izlaze iz svojih kuća, a Grad će se potruditi da im obezbedi sve što je potrebno.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track