NOVO RUHO ZA GRADSKU OPŠTINU: Stari grad dobija garaže, počinje renoviranje pijace
Foto: Shutterstock

Planovi

NOVO RUHO ZA GRADSKU OPŠTINU: Stari grad dobija garaže, počinje renoviranje pijace

Beograd -

Nakon završetka radova u Džordža Vašingtona nastaviće se radovi u Dušanovoj kako bismo završili rekonstrukciju na koju se čekalo decenijama, kaže Luka Petrović

Ono što Stari grad čeka u naredne četiri godine svakako će značajno promeniti izgled ove najstarije beogradske opštine: građani će dobiti rekonstruisane ulice, pijace, a vozačima će se prilično olakšati problem parkiranja.

Naime, jedna od prvih velikih rekonstrukcija na Dorćolu biće na Bajlonijevoj pijaci. Plan je da ova pijaca dobije sasvim novo ruho, a u sklopu nje se planira podzemna garaža koja će centru grada doneti novih 200 parking mesta.

foto: Privatna Arhiva

Šta će se sve raditi

Prema dugoročnom planu, to nije jedina garaža koja će olakšati parkiranje. Za strogi centar grada se planira ukupno pet novih garaža sa ukupno 1.748 mesta, a sve s idejom da se reši problem parkiranja i besomučnog kruženja da se ugrabi mesto. Tako će se u Fruškogorskoj ulici napraviti 240 parking mesta, u garaži na Trgu republike 273, u Vlajkovićevoj 335, a na Studentskom trgu čak 700 novih parking mesta.

Luka Petrović, gradski sekretar za investicije, kaže za Kurir da će se u narednom periodu mnogo raditi na uređenju velikih javnih prostora Starog grada na koje se čekalo decenijama.

foto: Kurir

Uređenje centra

- Nakon završetka radova u Džordža Vašingtona, nastaviće se radovi u Dušanovoj ulici kako bismo završili rekonstrukciju ove važne saobraćajnice koju smo započeli, a na koju se čekalo decenijama. U narednim godinama je planirana rekonstrukcija ulice Tadeuša Košćuška, Strahinjića bana, Palmotićeve, ali i rekonstrukcija Bajlonijeve pijace, ispod koje će biti izgrađena podzemna garaža kapaciteta 200 parking mesta, kao i Trg Nikole Pašića. Time će biti završeno uređenje velikih javnih prostora na teritoriji naše opštine - kaže Petrović.

Realizacija dosadašnjih projekta, ističe on, najbolja je potvrda da će se u narednim godinama nastaviti s uređenjem centra grada i da će se od Starog grada napraviti još bolje mesto za život.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track