RAKOVICA IZABRALA NOVOG PREDSEDNIIKA: Na čelu opštine Miloš Simić, diplomirani ekonomista
Foto: Opština Rakovica

izabran glasovima velike većine odbornika

RAKOVICA IZABRALA NOVOG PREDSEDNIIKA: Na čelu opštine Miloš Simić, diplomirani ekonomista

Beograd -

U nastavku konstitutivne sednice Skupštine GO Rakovica danas je za novog predsednika Gradske opštine Rakovica izabran Miloš Simić, diplomirani ekonomista iz redova Srpske napredne stranke.

Simić je izabran glasovima velike većine odbornika na sednici koja je održana u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

foto: Opština Rakovica

Simić je prethodno obavljao funkciju člana Veća GO Rakovica, a na mestu predsednika Gradske opštine Rakovica nasledio Vladana Kocića takođe iz redova Srpske napredne stranke.

Novom predsedniku Opštine Rakovica i opštinskom rukovodstvu izbor je čestitao nosilac liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ u Rakovici, Milosav Miličković.

„Zahvalio bih se pre svega građanima Rakovice na podršci i poverenju koje je naša lista dobila. Da nam građani veruju najbolje pokazuje činjenica da mi iz izbora u izbore ostvarujemo sve bolje rezultate. Od novog predsednika i opštinskog rukovodstva očekujem da nastavi sa odgovornim i predanim radom na podizanju kvaliteta života građana Rakovice“, rekao je Miličković koji se je od 2012. do 2014. godine bio predsednik Opštine Rakovica.

Prilikom obraćanja odbornicima i građanima Rakovice novoizabrani predsednik Miloš Simić je između ostalog naveo da će nastaviti sprovođenje najbitnijih infrastrukturnih projekte u opštini koje su pre njega započeli bivši predsednici Milosav Miličković i Vladan Kocić.

foto: Opština Rakovica

Posebnu pažnju Simić je posvetio nastavku radova na revitalizaciji jezera u Resniku, dok je najavio i realizaciju projekta „Rakovica na obilaznici“, kojim je predviđena izgradnja poslovno-komercijalne zone na površini od 140 hektara. Simić je najavio i nastavak izgradnje nedostajuće kanalizacije, asfaltiranje ulica, internih saobraćajnica, parkinga, izgradnju parkova i druge infrastrukture.

Osim kapitalnih projekata Simić je najavio nastavak izdvajanja značajnih sredstava za tekuće održavanje rakovičkih škola i ulaganje u druge projekte koji će povećati kvalitet života građana Rakovice. Novi predsednik Opštine Rakovica rekao je i da će poboljšati saradnju sa Opštim udruženjem privatnih poslodavaca Rakovice kako bi se nastavila borba protiv nezaposlenosti.

Na kraju svog obraćanja Simić je poručio da će potrebe Rakovčana biti uvek na prvom mestu i da su vrata njegove kancelarije uvek otvorena za sve građane.

Simić je na sednici predstavio i svoj tim. Za zamenika predsednika je izabran Dušan Đaković iz redova Socijalističke partije Srbije. Članovi Veća GO Rakovica biće Snežana Predojević, Mirjana Guteša, Vesna Čingelić, Mira Jovanović, Nenad Milenković, Radomir Bogdanović, Tomislav Pantelić, Novica Barjaktarović i Vladimir Kovačević Jurašin.

foto: Opština Rakovica

Za zamenika predsednika Skupštine GO Rakovica izabrana je Ksenija Milanković iz redova Socijalističke partije Srbije, dok je za zamenika sekretara Skupštine GO Rakovica izabran Slavoljub Radojković.

(Foto: Gradske opštine Rakovica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track