UŽIVO KORONA U SRBIJI, NAJNOVIJI PRESEK: Pozitivnih 36, 1 preminuli
Foto: Covid19.rs Printscreen, Ana Paunković, Profimedia, T. S.

danas do 15 časova

UŽIVO KORONA U SRBIJI, NAJNOVIJI PRESEK: Pozitivnih 36, 1 preminuli

Društvo -

SRBIJA - U poslednjih 24 sata, danas do 15 časova, registrovano je 36 zaraženih korona virusom i nažalost 1 preminuli.

U Srbiji je danas ukupno testirano 6.198 građana sa simptomima kovida, a na respiratorima su 33 pacijenta.

foto: Covid19.rs Printscreen

Presek u 15 časova

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 36 novih slučajeva korona virusa od 6.198 testiranih osoba. To je skoro tri puta manje nego pre tri dana, kada je potvrđeno 96 novih slučajeva zaraze.

U Srbiji je do danas u 15 časova registrovana ukupno 31.941 slučaj korona virusa, a testirano je ukupno 984.798 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, objavljeno je na sajtu covid19.rs. Od korona virusa preminula je još jedna osoba, a ukupan broj umrlih od početka epidemije je 725. Hospitalizovano je 487 ljudi, a na respiratorima su trenutno 33 pacijenta. Procenat smrtnosti je 2,27.

U Kraljevu jedan novi slučaj zaraze

U Kraljevu je od 19 uzoraka brisa uzetih od osoba sa simptomima Covida-19 ili po drugim indikacijama za testiranje, registrovan jedan pozitivan slučaj, podaci su Zavoda za javno zdravlje Kraljevo koji su objavljeni na sajtu grada. Od početka pandemije u Kraljevu je registrovano 1.388 slučajeva. Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije grada Kraljeva u Opštoj bolnici "Studenica" nije bilo preminulih.

Situacija u Vranju

U tri kovid bolnice Zdravstvenog centra u Vranju, prema podacima od jutros, ukupan broj pacijenata je 24 od čega je 11 pozitivno na korona virus.

Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih mesta je 156, navodi se na sajtu grada. Na lečenje su primljena dva nova pacijenta, a pet pacijenata je otpušteno na kućno lečenje.

Tokom jučerašnjeg dana, u kovid ambulanti ATD obavljeno je 49 pregleda od čega prvih 21, a kontrolnih 28. Uzorkovana je krv kod 26 pacijenata i sačinjeno 27 RTG snimaka pluća, a osim toga, urađeno je 26 PCR i 27 brzih testova.

U kraljevačkoj bolnici nema pacijenata zaraženih koronom

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu trenutno nema pacijenata hospitalizovanih zbog infekcije koronavirusom. Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, u poslednja 24 časa iz bolnice je otpušten i poslednji pacijent, a novoprimljenih nije bilo. Iako je u Kraljevu 4. septembra ukinuta vanredna situacija, nadležni apeluju na građane da se i dalje pridržavaju epidemioloških mera, da nose zaštitne maske i održavaju preporučenu distancu. J. S.

Šabac pokvario sliku za vikend

Minulog vikenda u Mačvanskom okrugu potvrđena su dva pozitivna uzorka na kovid-19 i oba su iz Šapca, potvrđeno je u Zavodu za javno zdravlje. Od početka septembra samo jedan dan bilo je četvoro pozitivnih, a ostalima po dva i ukupno je do danas otkriveno dvanaest pozitivnih na koronu. Ukupno je broj pozitivnih od marta do sada 3.199, a trenutno je 276 obolelih.

U avgustu je za 31 dana potvrđeno 345 osoba koje su zaražene koronavirusom, dok je u julu došlo do prave eksplozije i za isti broj dana potvrđeno je čak 2.559 pozitivnih uzoraka na koronu. Od osam lokalnih samouprava u okrugu je od početka pandemije najviše pozitivnih zabeleženo u Šapcu njih 1.969, dok ih je sa 63 potvrđena najmanje u Ljuboviji.

Prema podacima lozničkih zdravstvenih ustanova u prethodna tri dana u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledano je 97 pacijenta, a u ambulanti Infektivnog odeljenja 27, od čega je 11 prvih pregleda. Urađen je 71 rendgenski snimak pluća i otkriveno 11 novih pneumonija. U bolnicu su primljena tri, a otpušteno pet pa je trenutno na lečenju sedamnaest kovid pacijenata. T.Ilić

U prokupačkoj bolnici dvoje pacijenata ima koronu

Na Infektivom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju, trenutno je hospitalizovano sedmoro pacijenata, od kojih je dvoje pozitivno na korona virus. To je za Tanjug rekao načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković, dodajući da na kiseoničkoj potpori trenutno nema pacijenata. Naveo je da tokom vikenda nije bilo pacijenata poslatih na dalje lečenje u Klinički centar Niš. Kako je dodao, testiranje u prokupačkoj bolnici se odvija ustaljenom dinamikom. Ta zdravstvena ustanova prima pacijente iz celog Topličkog okruga koji, osim Prokuplja, obuhvata opštine Blace, Kuršumlija i Žitorađa.

U Braničevskom i Podunavskom okrugu po jedan novozaraženi

U Braničevskom i Podunavskom okrugu epidemiološka situacija je nestabilna, ali povoljna s obzirom na to da nemamo mnogo novozaraženih, izjavila je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović i dodala da je registrovan po jedan novozaraženi slučaj u Petrovcu i Smederevu.

"U Smederevu je to zdravstveni radnik iz smederevske bolnice tako da u tom gradu, od početka epidemije, imamo 651 potvrđen slučaj korona virusa, dok u Petrovcu, s jednim novozaraženim, imamo 199 pozitivnih slučaja na Kovid 19 od početka epidemije", rekla je Jovanovićeva za Tanjug.

Kada je reč o Braničevskom okrugu, navela je da su od početka epidemije u Velikom Gradištu registrovana 44 slučaja pozitivnih na virus korona, Golupcu 14, Žagubici 25, Žabarima 18, Kučevu 34, Malom Crniću 10, a u Požarevcu 304. Govoreći o Podunavskom okrugu, ponovila je da je u Smederevu sa jednim novozarazenim od početka epidemije potvrđen 651 slučaj korona virusa, dok je u Smederevskoj Palanci taj broj 345, a i Velikoj Plani 183.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track