JAČI OD POTOPA: Sedmo Sportsko sabranje Svete Srbije održano na Adi Ciganliji (FOTO)
Foto: Sveta Srbija

Manifestacija od POSEBNOG značaja za grad beograd

JAČI OD POTOPA: Sedmo Sportsko sabranje Svete Srbije održano na Adi Ciganliji (FOTO)

Beograd -

Događaj je pravi primer kako se baštine vrednosti vaspitanja najmlađih na sportskim terenima

Pod sloganom "Sport je naša azbuka" započeto je obeležavanje sedmog Sportskog sabranja Svete Srbije koje je proteklog vikenda održano na Adi Ciganliji u Beogradu.

S blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, Pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja” (PSUSS) sedmi put za redom okupila je veliki broj mališana na terenima pored Save.

foto: Sveta Srbija

Ovakav događaj se čekao dugo i sa nestrpljenjem! Posebno je zanimljivo da ovu lepu sportsko-kulturnu manifestaciju od posebnog značaja za Grad Beograd nije pokvarilo ni izuzetno loše vreme, sa pljuskovima i grmljavinom koje je u subotu zahvatilo Beograd.

Manifestacija je počela svetom liturgijom na bini koju su služili sveštenik Nemanja Petrović koji vrši službu vojnog sveštenika pri Generaštabu Vojske Srbije i đakon Miroslav Mitrović, uz pratnju mešovitog hora pod dirigentskom palicom profesora Bogoslovije Branka Tadića.

foto: Sveta Srbija

Liturgiji su prisluživali mladi veroučitelji i bogoslovi, koji su svojim prisustvom ulepšali svešteno bogosluženje.

Kao domaćin Ade Ciganlije rečima dobrošlice obratio se predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić.

On je pozdravio najmlađe rečima podrške, da gledajući u njih, sve više imamo razloga da se borimo za nadolazeće naraštaje.

foto: Sveta Srbija

On je podsetio da je manifestacija opstala svih sedam godina i da je ona pravi primer kako se baštine vrednosti vaspitanja najmlađih na sportskim terenima učeći se viteškom odnosu u sportu i prikazujući na najlepši način sinergiju duha i tela i harmoničnog vaspitanja.

Ukazujući na najuzvišenije vrednosti koje ova manifestacija nosi i ističući vrednost obrazovanja, kulture i sporta, Kolarić je istakao da će Opština Čukarica uvek nastojati da pomogne manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljudi.

foto: Sveta Srbija

Program je svečano otvorio dokazani čovekoljubac i humanitarac, “Arčibald Rajs našeg doba”, Francuz po rođenju, a Srbin po opredeljenju, Arno Gujon.

Ovom prilikom Arno Gujon primio je zahvalnicu u ime PSUSS za nemerljiv doprinos u pomoći deci na Kosovu i Metohiji.

Arno je sa svojom fondacijom pomogao fudbalskoj sekciji Svete Srbije u Pasjanu na Kosovu i Metohiji, gde se nalazi 50 dece na čelu sa svojim trenerima Miroslavom i Petrom Cvetkovićem.

foto: Sveta Srbija

On se obratio svim prisutnima rečim blagodarnosti za ljubav i radost koja mu je učinjena.

Gujon je podsetio najmlađe da je najvažnije da iz sporta izvuku pouku i kada gube i kada pobeđuju, ističući da u svakom trenutku života moraju da nađu motiv za svaki naredni uspeh kojem teže.

- Sport pre svega predstavlja upoznavanje sebe, upoznavanje protivnika, učenje pobedi i porazu.

foto: Sveta Srbija

Reči zahvalnosti koje ste mi uputili želim da uputim vašim trenerima na Kosovu i Metohiji, čijom ljubavlju deca treniraju u Kosovskom Pomoravlj - naglasio je Gujon.

Kulturno-umetnički program vodila je glumica Danica Todorović.

foto: Sveta Srbija

Posle toga počeo je program na svim sportskim stanicama uz kulturno-umetnički program na bini.

Jedan od medijskih prijatelja Sportskog sabranja Svete Srbije je i dnevni list Kurir.

1 / 51 Foto: Sveta Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja