OBILAZAК ZAVRŠNIH RADOVA NA REGULACIJI КIJEVSКOG POTOКA
Foto: GO Rakovica

OBILAZAК ZAVRŠNIH RADOVA NA REGULACIJI КIJEVSКOG POTOКA

Beograd -

U Rakovici se privode kraju radovi na prvoj fazi regulacije Кijevskog potoka, kojim se rešava višedecenijski problem izlivanja ovog vodotoka nakon obilnih padavina.

Završne radove danas su obišli predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić, gradski sekretar za privredu Milinko Veličković, članica Veća GO Rakovica Mirjana Guteša, predstavnici firme „Hidromontaža d.o.o.“ koja izvodi radove, narodne poslanice iz Rakovice Nataša Ljubišić i Dušica Stojković, kao i predstavnici JVP „Beogradvode“.

foto: GO Rakovica

U prvoj fazi koja je pri kraju, uređeno je korito potoka u dužini od 265 metara. Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković najavio je da će druga faza radova na regulaciji Кijevskog potoka početi sledeće nedelje, a da će do kraja godine biti završen projekat za tu fazu radova.

„Izvođenje radova na prvoj fazi rešen je deo problema, a sve ćemo u potpunosti rešiti kada bude završena kompletna regulacija Кijevkog potoka. I tu imamo dobre vesti, opredelili smo sredstva i do kraja godine će biti završen kompletan projekat regulacije preostalog dela od 1,2 kilometara. Naredne godine ćemo početi izvođenje radova na sledećoj fazi. Nadam se da će za dve do tri godine kompletno biti uređen Кijevski potok“, rekao je Veličković.

foto: GO Rakovica

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić zahvalio se gradskom sekretaru za privredu Milinku Veličkoviću na odličnoj saradnji koja postoji na ovom i na drugim projektima koji se sprovode u Rakovici. Simić je naglasio da iz dobre saradnje lokalne samouprave, gradskih sekretarijata i drugih državnih institucija najveću korist imaju građani.

Zadovoljstvo sprovedenim radovima nisu krili ni građani Кijeva koji su se zahvalili predsedniku Gradske opštine Rakovica Milošu Simiću na svemu što su Opština i Grad Beograd u poslednjih nekoliko godina učinili za ovaj deo Rakovice. Građani su se takođe zahvalili i izvođačima radova, firmi „Hidromontaža d.o.o.“ što je ispunila ne samo ono što je obavezna ugovorom, nego i više od toga. I predstavnici izvođača radova imali su samo reči hvale za stanovnike Starog Кijeva koji su maskimalno pomogli radnicima i koji su otvorili kapije svojih dvorišta kako bi radnici imali lakši prilaz Кijevskom potoku.

foto: GO Rakovica

Radove na regulaciji Кijevskog potoka inicirao je tadašnji predsednik Gradske opštine Rakovica Milosav Miličković nakon više zborova građana, gde su stanovnici Кijeva predočili velike probleme sa kojima su se susretali posebno nakon poplava 2014. godine. Zahvaljujući odličnoj saradnji opštinskih, gradskih i republičkih vlasti, radovi na prvoj fazi počeli su u julu ove godine.

foto: GO Rakovica

Završetkom radova za narednih 100 godina rešiće se višedecenijski problem koji imaju građani ovog dela Rakovice, gde se nakon obilnih padavina Кijevski potok često izlivao i plavio domaćinstva.

GO Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track