Najnovije vesti

NIKOLA I BOBAN POSTAVILI OGLAS O KOM PRIČA CEO ČAČAK: Mi smo srednjoškolci koji rade za džeparac! NEMA POSLA KOJI NE UMEJU
Foto: RINA

klinci, naklon do poDA! roditelji dajte ovo svojoj deci da pročitaju

NIKOLA I BOBAN POSTAVILI OGLAS O KOM PRIČA CEO ČAČAK: Mi smo srednjoškolci koji rade za džeparac! NEMA POSLA KOJI NE UMEJU

Srbija

Nemaju cenu, niti rade po satnici, već uzimaju onoliko koliko domaćin odluči novca da im da. Cepaju drva, šetaju kućne ljubimce, peru automobile i pomažu u svim drugim kućnim poslovima. Kako kažu, nije im teško, jer radne navike već su stekli radeći kod svoje kuće 

ČAČAK - Maglovito oktobarsko jutro u Čačku, poput majskog sunca razvedrio je oglas na kom je napisano da su dva srednjoškolca raspoložena da zarade novac za džeparac tako što će pomagati onima kojima je to potrebno. Pritom, ovi dečaci, Nikola i Boban, nemaju cenu, niti rade po satnici, već uzimaju onoliko koliko domaćin odluči novca da im da.

foto: RINA

„Učim za frizera i sviram saksofon, a imam i zdravstvenih problema i sve to izuskioju novac, koji roditelji i pored najbolje namere nemaju da mi daju. I nakon razgovora sa bratom i drugom, rešili smo da na ovaj način zaradimo još neki dinar. Odštampali smo letke, izlepili po gradu i od jutros telefon ne prestaje da zvoni“, rekao je Nikola za RINU.

foto: RINA

Ova dva srednjoškolca cepaju drva, šetaju kućne ljubimce, peru automobile i pomžau u svim drugim kućnim poslovima. Kako kažu, nije im teško, jer radne navike već su stekli radeći kod svoje kuće.

foto: RINA

Boban ima šesnaest godina, učenik je Mašinsko-saobraćajne škole i ukoliko posao zaživi želeo bi da skupi dovoljno novca da otvori svoju malu automehaničarsku radnju.

„Svi naši drugari kad su videli oglas su nas podržali. Nema potrebe da celo popodne sedimo po kući, igramo igrice ili provodimo vreme na društevni mrežama, ako smo sposobni sami da zaradimo dŽeparac i tako pomognemo kućni budŽet, ali i uštedimo neke pare. Ide zima, hladno vreme, mnogima će trebati pomoć oko ogreva, ali i čišćenja snega i nadamo se da će nas zvati“, priča Boban.

foto: RINA

Nema sumnje da su ova dva dečaka, jedan od najsvetlijih primera omladine u Čačku koji se ne oslanjaju na druge, već svojim poštenim radom žele da zarade novac.

Nadaju se da će u tome i uspeti, ne da se obogate, ali dovoljno da Nikola kupi novo ozvučenje za instrument koji obožava, a Boban za alat koji mu je potreban.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...