odmah pokrenuta AKCIJA VIHOR, policija zaustavlja i pretresa vozila

KURIR NA MESTU SAČEKUŠE U BRAĆE JERKOVIĆA: Ubica s crnom maskom i kačketom sasuo 5 metaka u SINA NEKADAŠNJEG FUDBALERA ZVEZDE

Beograd -

Ubijeni muškarac Vedran Repčić od ranije je poznat policiji i već jednom je pokušana njegova likvidacija. Reč je o sinu nekadašnjeg fudbalera Zvezde Srebrenku Repčiću. U toku je akcija MUP Vihor na teritoriji Voždovca, Savskog venca i Rakovice

BEOGRAD - U naselju Braće Jerković, u Beogradu, jutros oko 10 časova desila se pucnjava. Sa više metaka iz pištolja ubijen je muškarac (41) u istoimenoj ulici ispred broja 201.

1 / 14 Foto: Ana Paunković

Reč je o Vedranu Repčiću (41), koji ima krivični dosije i već je jednom - 2016. bio na meti napadača ali je tada preživeo. Tada su na njega pucali ispred ulaza u kom živi, na oko 500 metara od mesta gde je danas ubijen.

Inače, kako Kurir saznaje, on je živeo sa majkom, dečjom doktorkom, i nije bio oženjen. Jutros ubijeni Vedran sin je nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića od kog se njegova majka razvela dok je još bio dečak od desetak godina.

1 / 6 Foto: Kurir/J.R.

Ranjeni Vedran je posle pucnjave ostao da leži okrvavljen na trotoaru a u njega je pucao muškarac u tamnoj sportskoj garderobi i sa manjim crn-sivim rancem ili torbom. Ubica je imao kačket i crnu hiruršku masku.

Kako Kurir saznaje na licu mesta, očevici tvrde da je ubica pobegao ka pijaci, a komšije dodaju da su čule 5 hitaca - prvo 3 pa još 2, ali da nisi sigurne da li je sve ispalio ubica ili su neki bili ispaljeni i u samoodbrani.

Ubistvo se dogodilo na parkingu između belog pikapa i sivog punta. Reč je o prometnom kraju, gde živi puno ljudi, a tu je i parkić između broja 201 i 203. Malo iznad je i prometna ulica, a na pedesetak metara odatle i okretnica autobusa 26.

Na lice mesta odmah su stigle Hitna pomoć i policija, a reanimacija je rađena odmah tu na pločniku, međutim i pored svih napora ranjenom čoveku nije bilo spasa.

Jake policijske snage, uključujući i pripadnike Interventne, patroliraju krajem. Na ubijenog muškarca pucano je pored kola kojima je prišao.

U toku je akcija MUP Vihor 3 na teritoriji Voždovca, Savskog venca i Rakovice, a policija zasutavlja i kontroliše vozila [irom Beograda u potrazi za ubicom iz naselja Braće Jerković

(Kurir.rs/J. Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track