UZ POMOĆ OPŠTINE RAКOVICA POКRENULI SOPSTVENI BIZNIS
Foto: GO Rakovica

UZ POMOĆ OPŠTINE RAКOVICA POКRENULI SOPSTVENI BIZNIS

Beograd -

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić zajedno sa članom Veća Novicom Barjaktarovićem ugostio je vlasnika firme „NIT 2020“, Tanju Novović. Vlasnici firme su se prijavili za obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ koju organizuju Opština Rakovica i Nacionalna služba za zapošljavanje. Nakon obuke i dobijenog sertifikata uradili su dobar biznis plan što je Nacionalna služba za zapošljavanje prepoznala. Njihov projekat je prošao na javnom pozivu za samozapošljavanje nakon čega su dobili određena sredstva za započinjanje biznisa.

foto: GO Rakovica

Predsednik Opštine Miloš Simić je sa ponosom izjavio da je srećan što je obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ koju je organizovala Opština Rakovica u saradnji sa NSZ doprinela da se otvori još jedna firma, sa ovakvim neobičnim i lepim zanatom, a vlasnicima je poželeo svu sreću u daljem radu, sa napomenom da je Opština Rakovica uvek tu da pomogne.

foto: GO Rakovica

Ovom prilikom Simić je pozvao sve mlade ljude koji su zainteresovani da započnu sopstveni biznis da se prijave na obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ koju organizuje Opština Rakovica i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Firma „NIT 2020“ je osnovna na teritoriji Gradske opštine Rakovica pre pet meseci, ubrzo nakon završene obuke „Put do uspešnog preduzetnika“ i bavi se proizvodnjom ručno rezbarenih sveća koje se ne izlivaju iz kalupa već se čitav proces proizvodnje obavlja ručno. Tanja kaže da uživa u svom radu i da se ideje za nove proizvode u toku rada same stvaraju.

foto: GO Rakovica

U razgovoru sa gostima predsednik Opštine Simić se zainteresovao za ideju i način proizvodnje. Tanja je objasnila da du se za proizvodnju ručno rezbarenih sveća odlučili nakon detaljne analize tržišta gde su ispitali koji proizvodi nedostaju. U ovom trenutku firma čeka serifikat od Ministarstva privrede za stare umetničke zanate i znak stilizovane otvorene šake. Po završetku terenske provere sveće će dobiti priznanje o umetničkom zanatu i znak otvorene šake.

foto: GO Rakovica

Кompanija ima plan da zaposli i lica sa posebnim potrebama sa teritorije opštine Rakovica, ali ideja je odložena zbog situacije sa virusom Кovid 19. Veruju da će do proleća i taj plan sprovesti u delo, za to vreme firma posluje preko interneta. Trenutno stanje prodaje je zbog pandemije lošije, ali upornošću se polako probijaju na domaće tržište, dok u regionu već imaju interesenata za plasman proizvoda.

GO Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track