Najnovije vesti

VESIĆ: Pridržavajte se mera, nije fer da zbog jedan odsto ugostitelja koji ih ne poštuju, svi ostali ispaštaju
Foto: Beoinfo

Nove mere na predlog Beograda i Privredne komore

VESIĆ: Pridržavajte se mera, nije fer da zbog jedan odsto ugostitelja koji ih ne poštuju, svi ostali ispaštaju

Beograd

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas su nove mere Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa donete na predlog Grada Beograda i Privredne komore Srbije i apelovao na sve, a posebno ugostitelje, da se pridržavaju tih mera jer, kako je rekao, nije fer da zbog jedan odsto ugostitelja koji ih ne poštuju, svi ostali ispaštaju.

Gostujući na Pinku, Vesić je rekao da je Krizni štab doneo odluku da se od danas, u narednih pet dana produži rad tržnih centara, odnosno maloprodajnih objekata, kafića i restorana do 20 sati s tim što kafići i restorani posle 17 sati ne mogu da emituju muziku.

"To je bio predlog Grada Beograda i Privredne komore Srbije koji su prihvatili svi članovi Kriznog štaba, uključujući i medicinski deo koji je, moram da kažem, imao svoju zadršku prema tome jer sagledavaju epidemiološku situaciju", rekao je Vesić i dodao da radno vreme ustanova kulture ostaje do 21 sati.

Vesić je naveo da se u drugim zemljama Evrope uglavnom uvode nove, restriktivne mere.

"U mnogim zemljama Evrope se uvodi potpuno zatvaranje, potpuni 'lokdaun'", rekao je Vesić i istakao da Srbija čini ogroman napor da sačuva javno zdravlje i pomogne našu privredu.

Kako je rekao, od ponašanja ugostitelja u narednih pet dana zavisi da li će ove mere ostati na snazi ili ne.

"U petak će biti ponovo razmotrene, ukoliko epidemiološka situacija bude bolja, mere će ostati na snazi, ukoliko ne bude, sasvim je normalno da ne mogu ostati na snazi. Moja molba svim ugostiteljima je da ovo shvate kao 'pruženu ruku' države i Grada da im omogućimo da sačuvaju radna mesta, ali da moraju da vode računa o zdravlju ljudi. Samo od ugostitelja i njihovih gostiju zavisi da li će ove mere ostati na snazi ili ne", rekao je Vesić.

Apelovao je na ugostitelje da se ne dešavaju scene kao pre neki dan u Skadarliji gde je, dodao je, muzika bila u dva, tri sata i nisu se poštovale mere.

"Danas ćemo imati poseban sastanak sa inspekcijskim službama i takve ćemo restorane zatvarati jer nije fer da zbog jedan odsto ugostitelja koji ne poštuju mere, ispašta 99 odsto ugostitelja koji imaju male kafiće, u kojima može da sedi deset ili 15 ljudi, koji žive od toga", rekao je Vesić i poručio da svi moramo da damo svoj doprinos tome da što pre izađemo iz epidemije korona virusa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...