KONTROLISANO PREKO 200 OBJEKATA Radojičić: Bez većih prekršaja mera noćas u Beogradu
Foto: Printscreen TV Prva

pravila se poštuju

KONTROLISANO PREKO 200 OBJEKATA Radojičić: Bez većih prekršaja mera noćas u Beogradu

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da su Inspekcija i Komunalna milicija noćas u Beogradu kontrolisale 202 objekta, te da nije bilo većih prekršaja.

On je dodao da je od početka pandemije u sprskoj prestonici izvršeno više od 18.450 kontrola.

- Komunalna milicija i inspekcija su i noćas vredno i posvećeno radile svoj posao kao i prethodnih deset meseci. Moja poruka sugrađanima je da se disciplinovano pridržavamo propisanih mera, a ne da čekamo kazne. Znam da su sugrađani iscrplJeni i da su već mnogo puta čuli pozive i ove molbe, ali to je neophodno - kazao je gradonačelnik za televiziju Prva.

On je naveo i to da se mora voditi računa o balansu između pooštravanja mera i eventualnog popuštanja, kao što je, kako smatra, sada slučaj.

- Kao lekar uvek imam dozu straha i zabrinutosti kada popuštamo mere, ali sa druge strane svestan sam da bi funkcionisao zdravstveni sistem, mora da funkcioniše i privreda, kao i uslužne delatnosti. Jednostavno se mora naći balans i u tom segmentu. Ovaj virus napada zdravlje ljudi, ali takođe napada osnovu društva, a to je privreda - naglasio je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je doneo definitivnu odluku da neće biti masovnog okupljanja za doček Nove godine, a sugrađani treba da vode računa i za ostale praznike s obzirom na ozbiljnost situacije.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track