GRAD SMEDEREVO PRUŽA FINANSIJSKU POMOĆ GRAĐANIMA
Foto: Shutterstock

Izdvojeno 165 miliona dinara

GRAD SMEDEREVO PRUŽA FINANSIJSKU POMOĆ GRAĐANIMA

Srbija -

Za sledeću godinu u budžetu ovog grada biće izdvojeno čak 304 miliona dinara za ovu namenu

Grad Smederevo je, u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, doneo Odluku o pravima socijalne zaštite i utvrdio materijalnu podršku i usluge. Za tu namenu je, prema rečima gradonačelnika Smedereva Jovana Beča, u 2020. obezbeđeno 243,4 miliona dinara u budžetu, dok je za narednu planirano i znatno više - čak 304 miliona dinara.

- Za materijalnu podršku građanima izdvojeno je ukupno 165 miliona dinara. Od toga je za jednokratne i vanredne novčane pomoći ukupno izdvojeno 57 miliona dinara, a realizovano 43,5 miliona dinara. Pod vanrednom novčanom pomoći, za koju je obezbeđeno 25 miliona dinara, a realizovano 21,9 miliona dinara, podrazumevaju se novčane pomoći za teže bolesti jednog ili više članova porodice, teška psihička oboljenja i poremećaji i druga oboljenja, duže lečenje u specijalizovanim ustanovama, učešće u nabavci neophodnih medicinskih pomagala i medikamentima, učešće u troškovima operacija, smrti jednog ili više članova porodice, otklanjanje oštećenja na stambenim objektima koji su prouzrokovani nepogodama - precizira Beč.

Smederevo, zgrada opštine Smederevo
foto: Shutterstock

On dodaje da iznos vanredne pomoći ne može biti veći od jedne prosečne neto zarade ostvarene po zaposlenom u Gradu.

- U izuzetno teškim slučajevima Gradsko veće na predlog Centra za socijalni rad može da dobri veći iznos - ističe gradonačelnik.

· Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Smedereva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track