NEMA PROMENA: Dopuna kartica za javni prevoz na isti način do daljeg
Foto: Dado Đilas

NEMA PROMENA: Dopuna kartica za javni prevoz na isti način do daljeg

Beograd -

Trenutni sistem naplate javnog prevoza u Beogradu ostaje takav do daljeg i kada je u pitanju dopuna postojećih kartica za prevoz, ništa se neće menjati, kaže gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

"I u narednom periodu sistem će funkcionisati uobičajeno i bez ikakvih problema. Sve kartice mogu da se dopune na svim prodajnim mestima na kojima je to moglo da se uradi i do sada", ukazao je Vasiljević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Pozvao je građane da menjaju kartice koje su istekle i da dopune obave na uobičajenim mestima.

Kaže i da je sugrađanima starijim od 65 godina, oko 46.000 kojima je kartica istekla nakon roka važenja od tri godine, omogućeno da od 31. decembra mogu da obave dopunu i na stare kartice, koje će važiti do 1. juna.

Prilikom zamene starih za nove, kaže, dopuna će im biti automatski preneta na nove kartice, tako da će im karte za prevoz važiti tokom cele 2021. godine.

"To smo uradili zbog postojeće epidemiološke situacije. Pozivam ih da bez potrebe ne odlaze na mesta za vađenje kartica, s obzirom na to da ćemo im omogućiti da svoju godišnju pretplatnu kartu uplate na postojeću karticu", rekao je Vasiljević.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track