GUŽVA NA SAJMU, NAVALA ZA VAKCINE: Na ulazu svakom se meri temperatura, sledi dezinfekcija ruku, pa se popunjava obrazac
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Veliko interesovanje građana za vakcinu na Sajmu

GUŽVA NA SAJMU, NAVALA ZA VAKCINE: Na ulazu svakom se meri temperatura, sledi dezinfekcija ruku, pa se popunjava obrazac

Beograd -

Sama procedura na Sajmu traje najduže pola sata i to sa obaveznih 15 minuta, koliko se savetuje svakom vakcinisanom da sačeka posle cepljenja, kako bi se videlo ima li eventualnih reakcija

BEOGRAD - Na najvećem punktu za vakcinaciju u glavnom gradu, na Beogradskom sajmu, vlada veliko interesovanje građana za vakcinu.

Ispred hale 11, u kojoj se vrši imunizacija, veliki je red, a građani strpljivo čekaju da uđu unutra, kako bi primili vakcinu. Inače, sama procedura na Sajmu traje najduže pola sata i to sa obaveznih 15 minuta, koliko se savetuje svakom vakcinisanom da sačeka posle cepljenja, kako bi se videlo ima li eventualnih reakcija.

BG: Pomoć oko prijave za vakcinaciju dobilo 5.085 građana

Volonteri u beogradskim kol centrima, putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši, za tri dana kontaktirali su 18.879 osoba, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. "Od kontaktiranih seniora njih 5.085 smo, uz njihovu saglasnost, prijavili za vakcinaciju na portal e-uprave. Samo u toku jučerašnjeg dana uradili smo novih 2.455 prijava", napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu. Dodao je da je za tri dana 416 seniora prevezeno od kuće do mesta gde se vrši imunizacija i nazad.

U halu se ulazi u manjim grupama, a na ulazu se svakome meri temperatura, nakon čega sledi dezinfekcija ruku, zatim se popunjava obrazac sa ličnim podacima, sledi razgovor sa lekarom, a građani potom odlaze u "informatički deo", gde im se podaci unose u bazu. Nakon toga ide se u kabinu za vakcinaciju, kojih ima 20-ak, a na kraju je po protokolu, potrebno da se ostane u čekaonici 15-ak minuta, kako bi se utvrdilo da nema nekih negativnih efekata.

Posle cepljenja, dobija se potvrda o izvršenoj vakcinaciji, koja sledećeg dana stiže i u elektronskoj formi. Inače, premijerka Ana Brnabić saopštila je da je do jutros u Srbiji vakcinisano 50.000 ljudi. Dodala je da je juče bio cilj da se vakciniše 16.000, a vakcinisano je više od 20.000, a za danas je cilj vakcinacija 30.000 ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track