KORONA DEFINITIVNO POPUŠTA: U prethodna 24 sata konačno bez preminulih u Loznici SVE MANJE I NOVOZARAŽENIH
Foto: T. Ilić

kovid

KORONA DEFINITIVNO POPUŠTA: U prethodna 24 sata konačno bez preminulih u Loznici SVE MANJE I NOVOZARAŽENIH

Srbija -

Posle nekoliko dana sa lošim vestima o preminulim kovid pacijentima juče nije bilo onih koji su izgubili bitku sa koronavirusom, ali je trenutno u Opštoj bolnici u Loznici na respiratoru šest osoba.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u sredu je pregledano 113 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, što je sedam manje nego dan pre, a od toga je bilo 35 prvih pregleda nakon čega su infektologu upućene 22 osobe.

Na 91 rendgenskom snimku, kojih je bilo 12 manje nego u utorak, otkrivene su pneumonije kod deset pacijenata, dok je u ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledan 41 pacijent, a za njih 20 to je bio prvi put. Trenutno je na bolničkom lečenju 81 kovid pacijent.

U Mačvanskom okrugu koronavirus je nastavio da slabi pa je prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu juče potvrđeno 78 pozitivnih uzoraka na kovid-19, šest manje nego prethodnoga dana, a broj obolelih je manji za 53 i sada ih je 1.447 u osam lokalnih samouprava. U Šapcu je bilo 39 pozitivnih, Bogatiću 14, Loznici devet, kao i dan ranije, zatim u Vladimircima i Ljuboviji po pet, Koceljevi i Krupnju po tri, a Mali Zvornik je drugi put ove sedmice bez pozitivnih. Šabac ima manje od 800 obolelih (792), Loznica je druga sa 221, slede Bogatić (185), Koceljeva (94), Vladimirci (60), Ljubovija (44), Krupanj (29) i Mali Zvornik (22).

Izgleda da zagrljaj korone slabi i da je sve jače svetlo na kraju tunela.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja