RASPISAN KONKURS ZA UČENIČKE I STUDENTSKE STIPENDIJE: Rok za dostavljanje prijava narednih 15 dana
Foto: Shutterstock

u vrednosti od 16,8 miliona dinara

RASPISAN KONKURS ZA UČENIČKE I STUDENTSKE STIPENDIJE: Rok za dostavljanje prijava narednih 15 dana

Beograd -

Konkurs za dodelu 146 stipendija u vrednosti od 16,8 miliona dinara koje Grada Beograda dodeljuje najboljim učenicima i studentima raspisan je danas, a rok za dostavljanje prijava je narednih 15 dana.

Tim povodom gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je da Grad nastavlja da pruža podršku učenicima i studentima kojima je to potrebno.

"Stipendije za učenike i studente sa invaliditetom su dodeljene krajem prošle godine u iznosu od 4,6 miliona dinara, a ovo je drugi deo konkursa kojim ćemo dodeliti još 146 stipendija u vrednosti od 16,8 miliona dinar", precizirao je Gak.

On je napomenuo da je ove godine uveden i kriterijum socijalno-ekonomskog statusa porodice učenika i studenata, s obzirom da zbog pandemije Covida 19 nisu održavana školska takmičenja koja su se svih prethodnih godina bodovala na konkursu.

"Na taj način smo osigurali da novac Grada Beograda bude podrška u daljem obrazovanju onima kojima je ovaj vid pomoći najpotrebniji", naglasio je Gak.

Nakon završetka konkursa biće dodeljeno 35 stipendija učenicima srednjih škola (30 stipendija učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, pet stipendija učenicima umetničkih škola) i 111 stipendija studentima visokoškolskih ustanova (59 stipendija studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 stipendija studentima društveno-humanističkog usmerenja i 13 stipendija studentima umetničkog usmerenja).

Učenici srednjih škola dobijaju 10 hiljada dinara mesečno, dok stipendija za studente iznosi 12 hiljada dinara i isplaćuje se u deset jednakih mesečnih rata.

Detalji konkursa, način i adresa za slanje prijava objavljeni su na sajtu Grada Beograda, saopšila je Gradska uprava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track